Стартап в Амстердамі навчить ворон прибирати вулиці

349

Два промислових інженери з Амстердама створили стартап Crowded Cities, в рамках якого вони мають намір навчити ворон прибирати вулиці. Голландці встановлять в парках автомати з відкритим верхом, які будуть видавати арахіс в обмін на недопалки і сміття.

За задумом інженерів, вони покладуть їжу і недопалки на автомат, щоб ворона звикала бачити їх поруч. Іноді птах буде отримувати трохи безкоштовного арахісу, щоб звикнути. Потім їжа скінчиться, ворона почне рухати недопалок і в результаті зіштовхне його в урну всередині автомата – за що отримає винагороду.

Голландці хочуть протестувати машину: коли ворона зрозуміє зв’язок між падінням їжі і недопалком, вони розкидають навколо кілька загашених сигарет. Так птах зрозуміє, що їх треба підібрати і отримати арахіс.

Стартап в Амстердамі навчить ворон прибирати вулиці

Однак інженери не впевнені, що подібні тренування будуть корисні для ворон. Голландці відзначили, що шкода від недопалків занадто велика для всього навколишнього середовища і «кілька ворон – невелика ціна», але в той самий час вони готові передумати і подумати над альтернативами.

Поки що інженери з Амстердама шукають фінансування для свого проекту, тому що у них готові тільки кілька прототипів. Зараз вони хочуть зайнятися невеликими тестами автоматів разом з вуличними воронами.

По меншій мірі, ворони – кращі претенденти на участь в подібному стартапі. Птахи не тільки володіють причинно-наслідковим зв’язком і вміють працювати з трьома інструментами одночасно, вони також справляються з головоломками декількох ступенів складності.



• не пропусти