Автентичний рецепт борщу на буряковій заквасці 1830 року: чим він відрізняється...
Борщ – це особлива українська страва, яка є невіддільною частиною нашої гастрономічної культури. За сотні років його рецепт зазнав численних трансформацій.
Нещодавно на гастро-історичному каналі...
Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список
Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося!
Міністерство сільського господарства США пояснює, що...
Традиційні страви травня: що приготувати із сезонних продуктів
У травні вже дозріває немало зелені й овочів, а значить можна харчуватися корисними сезонними стравами. Легкими супами, салатами тощо. Ми зібрали кілька цікавих рецептів...
8 рецептів із сезонними продуктами травня
Харчуватися сезонними продуктами — корисно не лише для організму, але й заради економії. У травні побудувати правильний раціон на сезонних продуктах значно простіше, адже...
Як смажити сосиски: 10 простих ідей
Сосиски люблять і дорослі, і діти, особливо якщо вони якісні та правильно приготовані. У сезон пікніків це особливо актуально: їх зручно брати з собою...
5 свіжих рецептів з сезонних продуктів травня
Навесні, а особливо в травні, на грядках з’являється свіжа зелень та городина. Хочеться просто ходити й збирати свіжі листочки та овочі просто з землі,...
13 маловідомих фактів, що змусять вас наново захопитися українською традиційною кухнею
Борщ, вареники, сало — три кити, на яких тримається уявлення всього світу про українську кухню. Так, це дійсно її важливі елементи, про які важко...
Як приготувати соковиту гуску в духовці: 5 оригінальних рецептів та секрети...
Розповімо, як вибрати, замаринувати і правильно запекти цілу гуску, щоб м'ясо було м'яким, а скоринка хрустка.
Гуска відрізняється від іншої птиці товстою шкірою, «важкими» кістками...
Що приготувати з варених яєць після Великодня?
На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...