Автентичний рецепт борщу на буряковій заквасці 1830 року: чим він відрізняється...

Борщ – це особлива українська страва, яка є невіддільною частиною нашої гастрономічної культури. За сотні років його рецепт зазнав численних трансформацій. Нещодавно на гастро-історичному каналі...

Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список

Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що...

Традиційні страви травня: що приготувати із сезонних продуктів

У травні вже дозріває немало зелені й овочів, а значить можна харчуватися корисними сезонними стравами. Легкими супами, салатами тощо. Ми зібрали кілька цікавих рецептів...

8 рецептів із сезонними продуктами травня

Харчуватися сезонними продуктами — корисно не лише для організму, але й заради економії.  У травні побудувати правильний раціон на сезонних продуктах значно простіше, адже...

Як смажити сосиски: 10 простих ідей

Сосиски люблять і дорослі, і діти, особливо якщо вони якісні та правильно приготовані. У сезон пікніків це особливо актуально: їх зручно брати з собою...

5 свіжих рецептів з сезонних продуктів травня

Навесні, а особливо в травні, на грядках з’являється свіжа зелень та городина. Хочеться просто ходити й збирати свіжі листочки та овочі просто з землі,...

13 маловідомих фактів, що змусять вас наново захопитися українською традиційною кухнею

Борщ, вареники, сало — три кити, на яких тримається уявлення всього світу про українську кухню. Так, це дійсно її важливі елементи, про які важко...

Як приготувати соковиту гуску в духовці: 5 оригінальних рецептів та секрети...

Розповімо, як вибрати, замаринувати і правильно запекти цілу гуску, щоб м'ясо було м'яким, а скоринка хрустка. Гуска відрізняється від іншої птиці товстою шкірою, «важкими» кістками...

Що приготувати з варених яєць після Великодня?

На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...