Страхи відомих людей

1609

У кожного свої фобії та страхи. Перед страхом всі рівні. Відомі і знамениті особистості – не виняток.

napoleon1

Гіппофобія Наполеона

Цей страх опанував великим полководцем і підкорювачем Європи – Наполеоном Бонапартом. Француз жахався білих коней. Існують картини, на яких Наполеон зображений верхи на білому коні, але це всього лише вигадки живописців. У Бонапарта в стайні була заборона на білих коней.

Петро I і агорафобія

Російський імператор ненавидів вільний простір. Будиночок і літній палац у Петербурзі були сконструйовані так, що простір візуально звужувалося. Низькі стелі і маленькі кімнати. Люди вважали, що це прояв скромності самодержця. Але насправді Петро I не міг відчувати себе розкуто і вільно в просторих хоромах. Ще однією його фобією був страх комах.

 

Сталін і аерофобія

Генералісимус володів не одним, а цілою зв’язкою страхів. Так Сталін дуже боявся бути отруєним, воно й не дивно. Ще одним непереможним страхом Сталіна став страх літаків. За весь час війни він так жодного разу не побував на передовій через свою фобію. А на відому Потсдамську конференцію він їхав на поїзді. Історії також відомо, що генералісимус засинав тільки в умовах повного самовиснаження, що може свідчити про гіпнофобію (страх засинання).

photo

Микола Гоголь і тафофобія

Відомий письменник боявся, що його поховають живцем. Він постійно залишав доручення, не ховати до того, поки тіло не почне розкладатися. Він навіть спав сидячи. Шопен і Андерсен також страждали на тафофобію. Великий казкар навіть залишав записки, що він ще живий, коли лягав спати.

Гінофобія Врубеля

Він любив дам і водночас відчував страх перед ними. Фобія виникла на тлі невдалого кохання, після чого він навіть намагався зашкодити собі (розрізав груди). Він не міг навіть заговорити з жінкою, до якої відчував симпатію. Тому часто користувався послугами жінок легкої поведінки. Від однієї з них він заразився сифілісом, згодом втратив зір і заробив порушення нервової системи.

vrubel

Інсектофобія Сальвадора Далі

Ще один відомий художник страждав від боязні коників. Страх був настільки великий, що якщо коник потрапив би йому на тіло, він, швидше за все, вбив би себе. Боязнь комах – поширена фобія. На неї страждають актори Бред Піт, Том Круз і Скарлетт Йохансон.

Нозофобія Володимира Маяковського

Він ніколи не чіпав дверні ручки і завжди був у рукавичках, оскільки боявся бути зараженим. З собою в дорогу він завжди брав мильницю, йод і чисті хустки. Так само себе поводив Майкл Джексон і Адольф Гітлер. Останній так боявся підчепити інфекцію, що кілька разів в день приймав душ і уникав людей з нежиттю.



• не пропусти