15 помилок, які ми допускаємо в дизайні вітальні

24003

Під час ремонту ми орієнтуємося на власні відчуття, не знаючи основ дизайну, тому так часто результат не виправдовує очікування.

Ми  зібрали для вас найпоширеніші помилки, які допускаються при оформленні інтер’єру вітальні.

У вашій вітальні тільки верхнє освітлення

Освітлення створює атмосферу і має враховувати ваш настрій, тому вітальня не може обійтися однією люстрою в центрі кімнати. Створіть власну систему освітлення (настільні лампи, бра, торшери, підсвічування стелі і т. Д.).

Відсутність або неправильний розмір килима

Маленькі килими приносять дисбаланс в кімнату, слід підбирати килим правильного розміру для вашої вітальні. Великий килим забезпечить візуальне розширення простору, і інтер’єр отримає закінчений вигляд.

Ваш телевізор не на своєму місці

Найкраще місце для розміщення телевізора – порожня стіна. Не розміщуйте телевізор навпроти або поблизу вікна, це шкідливо для зору і заважає чітко бачити зображення. Дистанція між телевізором і диваном залежить від розміру екрана: відстань має дорівнювати 3-5 діагоналям. Чи враховуєте це при покупці нового телевізора.

Ви недооцінюєте силу подушок

Диванні подушки створюють затишок і невимушену атмосферу. При виборі подушок подумайте, чи підійде матеріал по фактурі до оббивки дивана чи крісла. Якщо м’які меблі в вітальні виконана з оксамиту або велюру, то бавовняний або лляний текстиль буде недоречний. Для малогабаритної меблів підійдуть акуратні і невеликі вироби, а масивний диван може містити кілька об’ємних подушок.

Ваш диван стоїть біля стіни

Це правило працює для великих кімнат. Якщо у вас є можливість поставити диван не до стіни, то обов’язково зробіть це – тим самим ви візуально збільшите простір і створите затишок. Диван біля стіни в просторій кімнаті більше нагадує танцювальний клас, ніж вітальню.

Темні меблі в невисокій кімнаті

Ваша вітальня стане візуально більш присадкуватою і тісною, якщо ви придбаєте меблі темних відтінків. Для невисокої вітальні підійдуть компактні дивани, крісла і акуратні столики, обов’язково на піднятих ніжках. Робіть вибір на користь нейтральних світлих відтінків.

Ви обираєте меблі виходячи з дизайну, а не з особистої зручності

Просто тому, що меблі виглядають красиво, не означає, що вони підійдуть вашому будинку. Переконайтеся, що ваші меблі комфортна для вас, випробуйте їх. Посидьте в кріслі або за столом, які вам сподобалися. В іншому випадку ви рідко будете користуватися цими речами і з ними доведеться розлучитися.

Меблі, що втратили актуальність

Існує і меблева мода. Громіздкі м’які меблі з об’ємними спинками і підлокітниками давно втратила свою актуальність. Зверніть увагу на меблі з прямими лініями і чітким силуетом. Можна вибрати традиційний диван, але в несподіваному і сучасному кольорі.

Фотографії висять неправильно

Ідеальна висота – 153 см від рівня підлоги і до центру зображення. Якщо у вас занадто багато фотографій, то відмінним рішенням стане галерея на стіні, а не фоторамки, розставлені по всіх кутках.

Великогабаритні меблі

Найчастіша помилка – заставити кімнату меблями, які не підходять за габаритами, особливо це стосується диванів. Через це кімната здається ще меншою. Якщо у вас велика вітальня, то ви можете дозволити собі місткий кутовий диван. Для маленьких віталень буде краще двомісний диван і пара крісел.

Ви нехтуєте функціональністю вітальні

Якщо у вас прямокутна кімната, то ви можете її скорегувати за допомогою шафи або стелажа, так як квадратна форма приміщення найбільш виграшна і в такій кімнаті легше дотримувати баланс.

Кілька варіантів для зонування:

  • Вітальня і спальня – спальня завжди буде ближче до вікна, так як за визначенням спальне місце повинне бути подалі від входу.
  • Вітальня і кухня – розміщення обох зон строго на ваш смак, хоча кухню краще розміщувати біля вікна так, щоб господині було зручно і досить легко готувати їжу.
  • Вітальня і їдальня – дві повноцінні одиниці, які повинні мати достатньо місця і простору в умовах однієї кімнати.
  • Вітальня і кабінет – кабінет може займати зовсім невеличкий куточок, головне – встановити додаткове джерело світла.
  • Не позначений центр кімнати

    Вітальня потребує яскравого акценту. Центром може бути камін, картина, дзеркало, фотошпалери – все те, за що чіпляється погляд. Також точкою фокусу ви можете зробити зону відпочинку, виділяючи її контрастними кольорами, принтами або змішанням складних тонів.

    Кімнатні рослини в маленьких горщиках

    Краще поставити одне дерево у великому горщику, ніж багато маленьких рослин на підвіконні. Таким чином ваш простір буде здаватися більшим і затишнішим.

    Застарілі чохли

    Зміною чохлів можна перетворити всю кімнату і зробити ваш дизайн стильним і сучасним. Також ви можете змінювати вигляд вашої вітальні за настроєм і порою року.

    Дотримання єдиного стилю

    Якщо вам особливо близький певний вид інтер’єру й іншого ви не допускаєте, то ваша кімната втрачає затишок і стає дуже шаблонною. Комбінуйте ваш улюблений стиль з іншими: еклектика, ретро, ​​лофт, гранж і багато інших варіантів дизайну зроблять вашу вітальню оригінальною, з якої не захочеться йти.

    Ваші штори візуально зменшують простір

    Така незначна дрібниця, як невірно повішені штори, може зробити вашу кімнату візуально менше. Дуже важливо повісити штори якомога вище і якомога ширше, щоб ваші стелі здавалися високими, а вітальня великою. Вибирайте штори більш яскравого і насиченого кольору, ніж решта текстилю в кімнаті.



• не пропусти