5 книг, які варто прочитати восени під шум дощу

1317

Настрої книг з нашої добірки мінливі, як погода восени. Поєднує їх усі можливість зануритися в окремий всесвіт і відчути емоції головних героїв. У вересні-жовтні настає чудова пора для читання, бо завершується сезон відпусток, активного відпочинку й під стукіт крапель дощу на вікні читається швидко і з насолодою.

Радимо додати в шопінг-ліст 5 книг із осіннім вайбом:

1. «Літо, прощавай», Рей Бредбері

Не усім відомо, та культова книга «Кульбабове вино» Рея Бредбері отримала ще й продовження аж за пів століття. Дуглас Сполдінг із друзями змагається із стариганами міста Грінтаун в Іллінойсі. Понад усе йому хочеться зробити так, щоб молодість перемогла старість, а літо тривало вічно.

Все ж рано чи пізно неминуче приходить осінь, і з віком доведеться із цим змиритися. Як би не було добре в теплі дні, варто розуміти й цінувати усі періоди життя.

2. «Париж для самотніх та інші історії», Джоджо Мойес

11 історій від авторки любовних романів Джоджо Мойес різні, наче калейдоскоп емоцій, подій, любові й дружби, самотності й пристрасті, незвичайних побачень і меланхолійних розлук. Оповідання й персонажі багатогранні, як і саме життя. Читайте поступово, коли хочеться додати романтики в посірілі будні. Надихайтеся історіями, в яких Париж перетворився на початок нового життя.

3. «Мовчання у жовтні», Єнс Крістіан Грендаль

Головний герой намагається розібратися із тим, що несподівано його дружина Астрід зібрала речі й поїхала. Без місця призначення чи терміну. Усе, що лишається, — монолог усередині в пошуку відповідей, яких, можливо, й не існує.

Переосмислення їх подружнього життя, виховання дітей, сварок і днів у злагоді нагадує осінній час загалом. Коли усі ми сповільнюємося, частіше п’ємо гарячу каву й чай, одягаємо рукавички й гріємося в теплих ковдрах. Цей період ідеальний, щоб підбити підсумки і відшукати утрачені сенси.

4. «Дракула», Брем Стокер

Твір Брема Стокера понад століття лишається класикою і тримає в напрузі до останньої сторінки. Готичний роман жахів перенесе вас до Трансильванії у маєток графа Дракули. Юриста Джонатана Гаркера найняли для покупки нового дому в Лондоні, але клієнт виявився не надто привітним.

Після оформлення документів Дракула покинув Джонатана як поживу для сестер, а сам вирушив до Англії, щоб полювати на людей і створювати нових вампірів. Однак, зло не лишиться безкарним.

5. «І не лишилось жодного», Агата Крісті

Яка ж осінь без детективів із лабіринтами сюжету, незнайомцями й нерозкритими злочинами? Книга «І не лишилось жодного» чудово підійде для затяжних вечорів, якщо ви полюбляєте розплутувати загадки. Восьмеро людей отримали запрошення до розкішного маєтку на острові.

Ніхто не розуміє, чому тут опинився, і з часом у домі по черзі відбуваються убивства гостей. Це точно не збіг, бо перед черговою втратою зі столу зникає одна порцелянова статуетка, а з грамофона лунає дивна лічилка.

Сподіваємося, ви оберете хоча б одну книгу з добірки й будете гортати паперові чи електронні сторінки вже цієї осені. Усі 5 творів не дуже об’ємні за розміром, тож прочитаєте швидко, аби часу вистачило для романтичних прогулянок осінніми парками та затишних чаювань із рідними.