5 швидких рецептів простих обідів в офіс, університет чи школу

Не потрібно розігрівати та зручно їсти руками!

1911

Ідеальні обіди для офісу смачні та ситні. З ними не потрібно займати чергу до мікрохвильової печі, а їсти можна прямо руками. Підібрали для вас п’ять рецептів «перекусів», яких вистачить на весь робочий тиждень. Приготуємо сендвіч з рибою, вегетаріанський бутерброд і навіть пиріжки на листковому тісті.

Сендвіч з сирною пастою

Інгредієнти на одну порцію

  • 2 скибочки хліба для тостів
  • 100 г сиру
  • 1 ч. л. сметани
  • невеликий пучок кропу
  • сіль та перець за смаком

Приготування

  1. Підсушити хліб у тостері чи сухій сковороді.
  2. Кріп дрібно порубати. Змішати сир, сметану та кріп. Посолити і поперчити до смаку.
  3. На підсушену скибочку хліба намазати сирну суміш. Накрити другою скибочкою.

Коментарі
Незважаючи на мінімум інгредієнтів, вийшов смачний, свіжий та досить ситний обід в офіс. Мені так сподобалася ця страва, що я часто готую її на сніданок чи полудень. Якщо збираєтеся з’їсти його вдома, можна не закривати другою скибочкою хліба – так виходить ніжніше і соковитіше.

Сендвіч із рибою

Інгредієнти на 1 порцію

  • невеликий шматок рибного філе
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. муки
  • скибочка хліба для тостів
  • 1 ч. л. сметани
  • 1 ч. л. майонезу
  • маленький огірок
  • ½ червоної цибулини
  • сушений естрагон
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування

  1. У глибоку тарілку розбити яйце. Посолити та злегка збити за допомогою виделки. В іншій тарілці перемішати борошно та дрібку естрагону. Рибне філе посолити з обох боків. Вмочити в яйце, потім обваляти в борошні. Смажити на середньому вогні 7–10 хвилин з кожного боку.
  2. Приготувати соус. Для цього дрібно нашаткувати огірок і цибулю. Додати сметану та майонез. Ретельно перемішати.
  3. Підсушити хліб у тостері чи сухій сковороді. Змастити одну скибочку соусом. Зверху викласти рибу і накрити другою скибочкою хліба.

Коментарі
З ранку навряд чи знайдеться час смажити рибу. Тому я часто готую її на вечерю, а кілька шматків залишаю, щоб наступного дня зібрати обід до офісу. Мені подобається використовувати морську рибу без різкого запаху, наприклад окуня чи тріску.

Вегетаріанський бутерброд з овочами та сиром

Інгредієнти на 1 порцію

  • 2 скибочки хліба для тостів
  • болгарський перець
  • невеликий помідор
  • 50 г сиру
  • сушений базилік
  • 30 г вершкового масла

Приготування

  1. Помідор та перець дрібно нарізати. Сир натерти на тертці. Додати до нього овочі та перемішати. Приправити сушеним базиліком.
  2. Скибочки хліба намазати вершковим маслом. Покласти на лист маслом вниз. Зверху викласти суміш овочів та сиру, залишаючи невелику відстань від краю, щоб сир не розтікся. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин, поки бутерброди не підрум’яняться.

Коментарі
Цей рецепт овочевого бутерброду – база, яку можна доповнювати на свій смак. Наприклад, замість твердого сиру додати ніжну моцарелу. Для пікантності можна покласти оливки, гриби чи цибулю – вийде справжня міні-піца на обід до офісу!

Сендвіч з арахісової пастою та смаженим бананом

Інгредієнти 1 порція

  • 2 скибочки хліба
  • банан
  • 1 ст. л. арахісової пасти
  • 20 г вершкового масла
  • кориця до смаку

Приготування

  1. Банан почистити і порізати вздовж, щоб вийшли довгі скибочки. Обсмажити у вершковому маслі на середньому вогні по парі хвилин із кожного боку. Посипати корицею до смаку.
  2. Хліб підсушити в тостері або сухій сковороді. Одну скибочку намазати арахісовою пастою. Зверху викласти банан. Накрити другою скибочкою.

Коментарі
Ця варіація класичного американського сендвіча дуже подобається ласунам! Смажені банани солодкі та ароматні, а кориця підкреслює їхній смак. Завдяки арахісу ці бутерброди не лише смачні, а й ситні.

Трикутнички з листкового тіста з цибулею та яйцем

Інгредієнти на 12-15 пиріжків

  • 500 г замороженного листкового тіста
  • 4 круто зварені яйця
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 50 г вершкового масла
  • кунжут
  • сіль та перець за смаком

Приготування

  1. Тісто розморозити за інструкцією на упаковці.
  2. Дрібно нашаткувати цибулю. Яйця почистити та порізати.
  3. На розігріту сковороду вилити оливкову олію. Додати вершкове масло. Так воно розтплавиться, але не підгорить. Викласти на сковороду зелену цибулю. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи близько п’яти хвилин. Додати яйця. Перемішати. Посолити і поперчити до смаку. Вимкнути вогонь.
  4. Розморожене листкове тісто порізати на квадратики зі сторонами близько 5 сантиметрів. Кожен квадратик трохи розтягнути руками. Викласти у центр столову ложку начинки. Скласти навпіл, щоб вийшов трикутник. Ретельно защипнути краї.
  5. Викласти трикутнички на деко, застелене папером для випічки або силіконовим килимком. Залишіть між майбутніми пиріжками невелику відстань, щоб вони не злиплися під час випікання. За допомогою пензлика злегка змастити верх кожного пиріжка водою і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин. Пиріжки повинні піднятися та підрум’янитися.

Коментарі
Такі трикутнички можна робити з різними начинками. Наприклад, з сиром та шинкою, з картоплею, з капустою. Але моя улюблена начинка – саме цибуля та яйця. Виходить смачно та ситно, а готується швидко та просто.