5 свіжих та простих сезонних страв вересня: рецепти

3171

Сезонні продукти — це мінімальний екологічний слід, збагачення вітамінами та свіжість. Наприклад, буряк чи горіхи часто лишаються недооціненими поруч з бананами й авокадо. Насправді ж українські продукти дуже корисні й можуть стати основою багатьох незвичайних і навіть ресторанних страв. Ми ж зібрали смачні та прості у приготуванні композиції, актуальні для вересня.

1. Карпачо з буряка і яблука

фото Depositphotos

Проста страва, яка поєднує два смачні сезонні продукти.

Що потрібно: 2 запечені буряки, 2 яблука, 50 г волоських горіхів, 1 ст.л олії.

Як готувати:

  1. Буряк запекти, почистити, нарізати тонкими слайсами.
  2. Яблука почистити, вирізати середини, теж нарізати слайсами, скропити лимонним соком.
  3. Горіхи подрібніть у блендері.
  4. Слайси яблука та буряка почергово викласти на тарілку, щоб слайси перекривали один одного.

2. Панкейки з гарбуза

фото Depositphotos

Пухкі й ароматні оладки не набридають і весь рік. Та, щоб зробити меню цікавішим, спробуйте цей рецепт з гарбузом.

Що потрібно: 300 г гарбуза, 2 яйця, 100 г борошна, трішки розпушувача, кориця.

Як готувати:

  1. Гарбуз запекти, зняти шкірку й зробити пюре.
  2. Яйця збити, додати до гарбузового пюре, поступово всипати муку з розпушувачем. Можна додати корицю та інші спеції, горішки або ж насіння гарбуза.
  3. Посмажити панкейки на сковороді. Гарно смакуватимуть з медом.

3. Зелений крем-суп з броколі

фото Depositphotos

У красивій тарілці з супчиком чи пюре легко “приховати” корисні овочі чи фрукти. Такий лайфхак спрацює з дітьми чи родичами, яких важко долучити до здорового харчування.

Що потрібно: 150 г броколі, 150 г картоплі, 1 морква, 1 ст.л вершків.

Як готувати:

  1. Картоплю, моркву почистити, помити, нарізати брусочками, скласти в каструлю.
  2. Броколі теж помити, додати до каструлі. Залити водою, посолити та варити овочі до готовності.
  3. Суп подрібнити блендером. При подачі додати 1 ст.л вершків та перемішати.

4.   Салат з дині з шинкою

фото Depositphotos

Диня в незвичайному амплуа з солоними інгредієнтами чи м’ясом теж смакує! Скуштуйте диню в морозиві, супах, з сиром і хамоном.

Що потрібно: маленька диня, 120 г моцарели, 100 г хамону(або шинки), 1 ч.л гірчиці в зернах, 0,5 ч.л меду.

Як готувати:

  1. Диню нарізати кубиками(якщо у вас велика, візьміть приблизно 300 г), додайте моцарелу, хамон.
  2. Заправте салат медом з гірчицею, посоліть.

5. Горіхова паста з ліщини

фото Depositphotos

Приготувавши таку пасту, вам вже не захочеться купувати дітям Нутеллу чи подібні продукти. А у вересні саме час заготовити свіжі лісові горішки.

Що потрібно: 200 г горіхів, 150 мл вершків, 100 г цукру, 100 г згущеного молока, плитка шоколаду.

Як готувати:

  1. Горіхи підсмажити на сковороді, постійно помішуючи, 10-15 хвилин. Ліщина має зарум’янитися та здобути аромат.
  2. З підсмажених горіхів зніміть шкірку. Подрібніть їх у потужному блендері або використайте кавомолку.
  3. Вершки збити вінчиком з цукром, поступово додайте згущене молоко.
  4. Шоколад розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовці та додайте до вершкової маси.
  5. В останню чергу додавайте ліщину та слідкуйте за консистенцією.

Пасту зберігайте в холодильнику, використайте для випічки, бутербродів, млинців.

На деревах жовтіють перші листки, але, повірте, кулінару не до того. У вересні треба встигнути зібрати весь урожай, зробити запаси на зиму, варення й закрутки. Якщо так зациклитися на консерваціях, можна щасливо забути про овочі та фрукти, які найкраще смакують у вересні. У вас же є улюблений “вересневий” продукт? Обов’язково придбайте його та приготуйте смачненьке!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти