Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (ФОТО)

627

Невимовно пощастило тому, хто хоча б раз у житті своїми очима бачив, як цвіте сакура. Це воістину чарівне видовище, адже не дарма квітка сакури є одним з символів кохання, краси і ніжності, та й художники охоче використовують образ квітучої вишні у своїх творах. А ось за натхненням і незабутніми враженнями найкраще їздити в Тайванський парк розваг Formosan Aboriginal Culture Village , де в лютому, за традицією, проходить щорічний фестиваль квітучої вишні Cherry Blossom Festival .

Цьому фестивалю вже більше 12 років, і з кожним роком географія учасників заходу стає все ширше. Туристи з усіх кінців світу спеціально вибирають собі тури на цю пору року, оскільки бути на Тайвані і пропустити таку подію – непрощенна помилка. У парку розваг Formosan росте величезний сад із 2000 вишневих дерев, і можна тільки уявити собі, як все це виглядає в лютому, коли дерева рясно покриваються рожевими квітами і пахнуть так, що потім довго не хочеться солодкого.

Але якщо вдень квітучий вишневий сад у парку Formosan Aboriginal Culture Village схожий на рожеву країну зі світу ляльки Барбі та глянсового гламуру, то ближче до вечора все навколо стає казковим, чарівним та таємничим. У парку запалюються ліхтарі, і дерева, підсвічені різнокольоровими вогниками різної потужності, стають елементами приголомшливого світлового шоу. Тепер сад квітучих вишень не рожевий і ніжний, а яскравий, різнокольоровий, контрастний, – по-справжньому святковий і фестивальний. Відбиваючись у воді великого озера, що світяться дерева утворюють казковий пейзаж, враження від якого на довгі роки уріжуться в пам’ять кожного, кому вдалося побувати на фестивалі квітучої вишні Cherry Blossom Festival.

Різнобарвне світлове шоу у вишневому саду продовжується трохи більше двох годин і неодмінно супроводжується ніжною, розслаблюючій музикою. Але і цього вже достатньо, щоб викликати у присутніх бажання ще раз опинитися в Formosan Aboriginal Culture Village в лютому, і помилуватися на фестиваль квітучої вишні.

Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (1)

Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (2)

Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (3)

Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (4)

Фестиваль квітучої вишні. Дивовижне свято Cherry Blossom в Тайвані (5)



• не пропусти