15 вересня – Всесвітній День Батька: традиції, як відсвяткувати, що подарувати

1607

«Тато поодинці значить більше, ніж сотня вчителів.» (Д. Герберт)

Цьогоріч Всесвітній День Батька святкують 15 вересня. В Україні міжнародне свято прижилося не так давно. Та й День Матері в травні набув бажаної популярності лише декілька років тому. Раніше, мам вітали зі святом 8 березня, а татусів — у день захисника. Але ці свята не зовсім підходять за значенням саме батькам. Тепер в Україні святкують і День Матері й День Батька. Про останній — ми розповімо трохи більше. Також, додали ідеї, як можна відсвяткувати й що подарувати батьку.

Коли ж святкується День Батька?

Всеукраїнське свято припадає на третю неділю червня, а міжнародне — святкують у вересні. У 80 різних країнах світу цей день святкують по-своєму й у різний час. Ви самі можете вибрати, яка дата ближча для вас, але якщо вітаєте зі святом маму, то й батька не забудьте привітати!

В американців є своя хороша традиція в цей день: допомагати татусям, що самостійно виховують дітей. Також, у сім’ї, вони дарують подарунки, проводять час разом або влаштовують святкову вечерю.

«Стати батьком зовсім легко. Бути батьком, навпаки, важко.» (Вільгельм Буш)

Як можна відсвяткувати День Батька?

Привітати батька та подарувати йому подарунок. Провести час разом: сходити в кіно, влаштувати барбекю, сходити на риболовлю чи просто погуляти на природі. Влаштувати ночівлю з наметами біля озера, покататися на байдарках чи пограти у футбол. Сходити в тир, спортивний бар, на футбольний матч. Приготувати святкову вечерю та просто провести час разом вдома, згадати цікаві і смішні історії з минулого.

«Розсудливість батька є найдієвіша настанова для дітей.» (Демокріт)

Що подарувати батьку на це свято?

Подарунок може бути, навіть, символічним, головне щоби він був приурочений до свята, гарно оформлений та підкріплений хорошим привітанням.

З простих речей, це може бути: сорочка, гаманець, набір інструментів, декоративні подушки в машину, термочашка, записник чи подарункове видання його улюбленої книги.

Квитки на розваги: у кіно, на футбольний матч чи на концерт. Сувенірна футболка чи чашка з емблемою його улюбленого футбольного клубу, фільму, серіалу тощо.

Подаруйте сертифікат на якесь цікаве враження: на сеанс масажу, дегустацію віскі, круту зачіску в салоні, похід у тир, більярд чи на картинг.

Сімейний подарунок: це може бути намальований портрет сім’ї, похід до фотографа за сімейними знімками, чи готова фотографія всієї родини в гарному оформленні.

А у вас у родині святкують День Батька?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти