Топ-10 серіалів листопада, які варто переглянути

478

На тлі страйків акторів і сценаристів, які, на щастя, вже закінчилися, світ серіальних прем’єр кінця 2023 – початку 2024 року виявився значно біднішим, ніж у будь-який інший період, але листопад все ж подарував нам чимало цікавих новинок та декілька довгоочікуваних продовжень (і фіналів), які точно варто переглянути.

1. “Все те незриме світло” (All the Light We Cannot See), 1 сезон, 2 листопада

Захопливий міні-серіал “Все те незриме світло” від Netflix – це екранізація роману лауреата Пулітцерівської премії Ентоні Дорра, яка розкриває життя двох підлітків у часи Другої світової війни: сліпої французької дівчинки Марі-Лор і німецького хлопця Вернера Пфенніга, який опиняється у владі нацистського режиму. Сценарій відомого Стівена Найта, творця “Гострих картузів,” вдало поєднує напруження війни та загадкові повороти долі.

Ролі головних героїв виконали Арія Міа Лоберті (це її акторський дебют) та Луїс Гофманн (відомий за серіалом “Пітьма”). У підтримці – відомі актори, такі як Марк Руффало та Г’ю Лорі. Режисер Шон Леві, відомий за “Дивними дивами”, вдало втілює в життя цю історію, роблячи її як захопливою, так і доречною до сучасних реалій. “Все те незриме світло” – це чотири епізоди напруженої драми, які гармонійно відтворюють долі героїв у часи великих змін.

2. “Перші дні”, 1 сезон, 1 листопада

“Перші дні” – це перший український проєкт, світова прем’єра якого відбулася одразу на Netflix, одночасно з цим він став доступним для перегляду в 18 європейських країнах. Серіал занурює глядача в холодні лютневі дні 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення росії до України. Режисерська команда, яку об’єднала шоуранерка Анастасія Лодкіна, подає цей драматичний епос у формі антології з шістьох історій, в яких точно чимало знайомого для кожного з нас.

У серіалі розкриваються доволі різноманітні життєві долі: кияни, які вирішили залишитися в столиці попри паніку та загрозу; непрості відносини Ольги, що живе в одному будинку з двома чоловіками; Максим, який застряг у зоопарку під час вторгнення; безхатько, що стає помічником місцевого ТрО; легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стріми зі своєї столичної квартири, стаючи натхненням для мільйонів.

Кожна історія натхненна реальними подіями, а серіал вражає глядачів своєю відмінною режисурою та живими образами персонажів. Зірковий акторський склад, до якого входять Антоніна Хижняк, Тарас Цимбалюк, Олександр Рудинський, Віктор Жданов, В’ячеслав Довженко та інші, додає відчуття автентичності кожній історії. “Перші дні” – це не просто серіал, а мистецька подорож в епоху непевності, де виживання та людські взаємини переплітаються в умовах повномасштабної війни.

3. “Монарх: Спадщина монстрів” (Monarch: Legacy of Monsters), 1 сезон, 17 листопада

Події у серіалі “Монарх: Спадщина монстрів” розгортаються після епічної битви між Годзіллою та MUTO, що призвела до практично повного зруйнування Сан-Франциско (після фільму “Ґодзілла” (2014)) та того, що світ тепер визнає реальність існування монстрів. Серіал фокусується на браті та сестрі, які слідкують за стежками свого батька та розкривають зв’язок своєї родини з таємною організацією, відомою як “Монарх”. Їхні пригоди набирають нових обертів після знайомства з загадковим Лі Шоу, офіцером, який, здається, володіє глибокими знаннями про монстрів.

Роль Лі Шоу в серіалі виконує Курт Расселл, а його “молоду версію” виконав його ж син, Ваятт Расселл. Джон Гудмен також приєднався до складу, повторюючи свою роль дослідника Білла Ранди з “Монарха”, яку він грав у фільмі “Конг: Острів Черепа”. Фінальний епізод серіалу вийде 12 січня 2024 року.

4. “Вбивство на краю світу” (A Murder at the End of the World), 1 сезон, 14 листопада

“Вбивство на краю світу” – це захоплюючий міні-серіал, що розкриває історію детектива-аматора Дарбі Гарт, яку разом із вісьмома іншими гостями запрошує мільярдер-відлюдник Енді у віддалений маєток. За атмосферною затишною вечіркою в курортному будинку виникає таємнича трагедія – одного з гостей знаходять мертвим. Дарбі, зіткнувшись із загадковим вбивством, вирішує використовувати всі свої навички для розкриття правди.

Головні ролі у серіалі дістались таким талановитим акторам, як Емма Коррін, Клайв Овен, Гарріс Дікінсон, Джоан Чень та іншим. Авторами цього трилера є Бріт Марлін та Зал Батманглій, вже відомі своєю спільною роботою над серіалом “ОА” та фільмами “Звук мого голосу” та “Схід”.

Початково прем’єра серіалу була запланована на 29 серпня, але через страйк голлівудських акторів вона була перенесена на 14 листопада. Перший сезон складатиметься з семи епізодів і завершиться 19 грудня.

5. “Готові” (Obliterated), 1 сезон, 30 листопада

“Готові” – це комедійний екшн від Netflix, який вирізняється непередбачуваною і змішаною атмосферою, адже команда спецназу повинна протистояти загрозі, тимчасово опинившись в розкішному Лас-Вегасі. Сюжет розгортається навколо веселої та винахідливої команди, яка, насолоджуючись усіма принадами Міста гріхів після успішно виконаного завдання, дізнається, що це був лише початок. Тепер, щоб врятувати місто, вони мають знайти в собі сили протверезіти та діяти, хоча правильніше буде сказати – діяти, тверезіючи.

У головних ролях грають Нік Зано, відомий за участю у серіалі “Легенди завтрашнього дня”, та Шеллі Генніґ, яка знімалася у серіалі “Вовченя”. Вони створюють яскраві та запам’ятовувальні образи, додаючи гостроти та гумору загальній динаміці серіалу.

6. “Прокляття” (The Curse), 1 сезон, 10 листопада

“Прокляття” – це захоплива комедія від Showtime/Paramount+, яка розповідає історію пари телеведучих, які задалися створенням нового шоу “Філантропія”. Хоча їхній проєкт знаходить успіх серед глядачів, самі молодята стикаються з непередбачуваними труднощами в особистому житті – їм не вдається завести дитину, і вони починають вірити, що їх прокляли. Ці події ставлять під загрозу стійкість та щастя їхнього шлюбу.

Головні ролі у серіалі виконані Еммою Стоун, Нейтаном Філдером та Беном Сафді. Останні двоє також виступають у ролі творців серіалу. Перший сезон складається з 10 епізодів, які виходитимуть щотижня, обіцяючи глядачам насичену і смішну історію про любов, прокляття та несподівані сюжетні повороти.

7. “Гра в кальмара: Виклик” (Squid Game: The Challenge), 1 сезон, 22 листопада

“Гра в кальмара. Виклик” – це реаліті-шоу від Netflix, розроблене у Великій Британії та базоване на популярному південно-корейському серіалі “Гра в кальмара”. Учасники отримують виклики, які перетворюють їхнє життя в напружену гру на виживання заради грошового призу. Хоча програма частково слідує за сюжетом оригінального серіалу, вона гарантує безпеку учасникам, і смертельних ризиків не включає.

Зйомки шоу відбулися в Британії на початку 2023 року, і в ньому взяли участь 456 учасників, кожен з яких конкурує за головний приз у розмірі 4,56 мільйона доларів. Перший сезон “Гри в кальмара. Виклик” складатиметься з 10 захопливих епізодів, які обіцяють неймовірний досвід та емоційні випробування для глядачів.

8. “Фарго” (Fargo), 5 сезон, 21 листопада

“Фарго” повертається у п’ятому сезоні, розгортаючи свою антологію криміналу, драми та трилера. Нові події відбуваються в Міннесоті та Північній Дакоті у 2019 році. Головна героїня – Дороті “Дот” Лайон, типова домогосподарка з Середнього Заходу, яку наздоганяє таємниче минуле. Джуно Темпл, відома своєю роллю у “Теді Лассо”, виходить на новий рівень, граючи Дот.

Сюжет також розкриває шерифа Північної Дакоти Роя Тіллмана, якого втягнуло в пошуки Дот, і його сина Гатора Тіллмана, який зіткнувся зі складними сімейними обставинами. Дженніфер Джейсон Лі грає роль Лорейн Лайон, суворої тещі Дот, додаючи додатковий шар загадковості та драми.

П’ятий сезон матиме 10 епізодів, фінальний з яких вийде 16 січня 2024 року.

9. “Заради всього людства” (For All Mankind), 4 сезон, 10 листопада

Цей серіал, який вже налічує три сезони, розгортається в альтернативній реальності 1970-х років, де Радянський Союз стає першою країною, яка висаджується на Місяці. Це викликає дратування та мотивацію у NASA, особливо для сміливого астронавта Еда Болдвіна, виконаного Джоелом Кіннаманом.

У четвертому сезоні, події якого відбуваються в 2003 році, Ед та його команда беруть участь у створенні міжнародної колонії на Марсі. Глядачі матимуть можливість насолоджуватися вражаючими видами нескінченних просторів Марсу, відчувати клаустрофобію на космічних станціях та стикатися з сімейними проблемами на Землі.

10. “Корона” (The Crown), 1 частина 6 сезону, 16 листопада

Шостий і завершальний сезон “Корони” розкриє головні етапи життя і правління британської королеви Єлизавети II в період з 1997 по 2005 рік. Сюди входять ключові історичні події, такі як прем’єрство Тоні Блера, трагічна смерть принцеси Діани, ранні відносини принца Вільяма і Кейт Міддлтон, а також весілля принца Чарльза і Камілли Паркер Боулз.

В шостому сезоні королеву Єлизавету II втілить Імельда Стонтон, яка вже вражала глядачів своїм образом в попередньому сезоні. Джонатан Прайс повернеться на роль принца Філіпа, Домінік Уест знову з’явиться як принц Чарльз, а Елізабет Дебікі відновить образ принцеси Діани. Нові обличчя у виконанні Еда Маквея та Мег Белламі привнесуть свіжість у відтворення образів принца Вільяма і Кейт Міддлтон.



• не пропусти