15 фільмів та серіалів з атмосферою Хелловіну й магії

3608

15 фільмів та серіалів з атмосферою Хелловіну й магії

Уже переглянули всі страшилки й фільми про зомбі по третьому разу? Тоді ця добірка допоможе розбавити вечір чимось новеньким. На Хелловін можна зібрати друзів і влаштувати ніч кіно, разом прикрасити дім і запастися поп-корном та чипсами. Містична атмосфера в ніч 31 жовтня забезпечена навіть тим, хто у магію й нечисть не вірить.

Обирайте фільми чи серіали, які підійдуть для перегляду восени. Зібрали дуже страшні, фантастичні, милі й навіть безумно смішні стрічки для кіноманів.

  • не пропусти Хелловін 31 жовтня: як святкували в давнину та звідки взялись сучасні традиції?

1. «Гаманець або життя» (“Trick’r Treat”), 2007

П’ять новел з різними історіями в хелловінську ніч переплітаються між собою. Діти, сімейні пари, шкільний вчитель, сором’язлива дівчина й одинокий чоловік опиняються під наглядом Сема — страхітливої істоти у вичовганій піжамі та з мішком замість голови. Цей персонаж стежить, щоб усі мешканці Огайо дотримувалися традицій Хелловіну.

2. «Прокляття Брідж-Голлоу» (“The Curse of Bridge Hollow”), 2022

Сім’я переїздить до Брідж-Голлоу напередодні Дня усіх Святих. Сідні обожнює 31 жовтня з усіма його атрибутами, і випадково на Хелловін звільняє злого духа. Примара оживляє хелловінські прикраси й створює повний хаос. По місту блукають справжні зомбі, ліхтарики Джека посміхаються по-справжньому, а до будинку ломиться величезний павук. Тепер батьку дівчинки, який ненавидить свято, доведеться допомогти їй врятувати містечко.

3. «Привиди маєтку Блай» (“The Haunting of Bly Manor”), 2020

Цей серіал зняли за мотивами роману Генрі Джеймса про привидів. Молода гувернантка Дані Клейтон переселяється до маєтку Блай в Англії, щоб доглядати за племінниками  сім’ї Вінгрейвів. Економка просить її не виходити ночами з кімнати. Дані не слухає пораду й зустрічає привидів. Для колишніх мешканців маєтку існування не закінчилося смертю.

4. «Дивні дива» (“Stranger Things”), 2016-2022

Чотири сезони серіалу про життя підлітків зі штату Індіана, в містечку яких існує паралельний світ. Наукова фантастика в поєднанні з історіями дорослішання й пригод друзів підкорила серця глядачів.

В містечку Гокінз зник хлопчик. Тож Лукас, Майк і Дастін вирушають до лісу на пошуки друга. Натомість знаходять дивну дівчину, яка називає себе Одинадцятою. Од рухає речі силою думки й має інші надприродні сили. Маленька дівчина ще не один раз врятує Гокінз від знищення та демонів із Догоридригу. Звісно, їй це не вдасться без вірних друзів.

5. «Донні Дарко» (“Donnie Darko”), 2001

Істота з паралельного світу Френк втягує 16-річного Донні у фантастичні й моторошні пригоди. Звір із зловісною посмішкою врятував підлітка від загибелі, показавши майбутнє, а також передбачив кінець світу. Донні після потрясінь виявляє, що може переміщуватися в часі та хоче врятувати світ від гибелі. Однак, Френк підштовхує його на злочини. Донні потрапляє в часову петлю й мусить пожертвувати собою заради людей, яких любить.

6. «Відьма з Блер: Нова глава» (“Blair Witch”), 2016

Продовження популярного фільму з новим персонажами. 20 років тому троє режисерів провели ніч у лісі, аби зняти відьму. Тоді зникла Гізер — сестра Джеймса. Зараз хлопець знайшов відео з того самого будинку й підозрює, що сестра може бути живою. Джеймс з кількома друзями відправляється на пошуки та знову знімає все на камеру.

7. «Гелловін Г’юбі» (“Hubie Halloween”), 2020

Продавець Г’юбі обожнює святкування Хелловіну, отже, зараз його улюблений час. Усе місто готується, на вулицях з’являються прикраси. Ніхто й не підозрює, що все місто в небезпеці через злочинця, який втік з психлікарні та повертається в місто. Тільки добродушний Г’юбі здатний врятувати свято, містян і дівчину, в яку закоханий.

8. «Сімейка Адамсів» (“The Addams Family”), 1991

Цей фільм настільки жахливий, наскільки й кумедний. Сімейка Адамсів обожнює похмурість, смерть, чорний одяг, кошмари, а живуть вони в готичному особняку. Діти бавляться струмом і гільйотиною, батьки збирають зброю. Цього разу Адамси святкують приїзд брата голови сімейства Гомеса. Дядько Фестер колись посварився з Гомесом, а тепер хтось дуже схожий хоче видати себе за одного з Адамсів.

9. «Дім з годинником у стінах» (“The House with a Clock in Its Walls”), 2018

Льюїс — сирота, якого відправили жити у дядька Джонатана. Дивні традиції й поведінка дядька не такі й погані, тільки його старовинний будинок виглядає зловіщим. У стінах захований годинник, цокіт якого постійно чути. Джонатан і його помічниця Цікерман — справжнісінькі чаклуни й мають знайти годинник, інакше весь світ поглине темрява.

10. «Країна Лавкрафта» (“Lovecraft Country”), 2020

Двадцятидворічний Аттікус пройшов війну та безліч випробувань долі. Після повернення з Корейської війни він повертається до США, але його дім стоїть покинутий, а батько зник без сліду. Замість спокійного життя хлопець має відшукати батька та перемогти потойбічні сили.

11. «Телефон містера Герріґена» (“Mr. Harrigan’s Phone”), 2022

Хорор за оповіданням Стівена Кінга — один із найстрашніших фільмів 2022. Хлопчик Крейг дуже гарно декламував Євангеліє в церкві, й мільярдер містер Герріґен запросив його читати книги. Старий уже погано бачив, тож сам не міг читати улюблені книги. Любов до читання зблизила цих двох, але за кілька років старий спочив. Крейг поклав йому до кишені айфон, який сам і подарував містеру Герріґену. Тепер хлопчик отримує дзвінки з того світу, відбуваються загадкові смерті й інша чортівня.

12. «Ключі Локів» (“Locke & Key”), 2020-2022

Боді, Кінсі і Тайлер після смерті батька переїздять до старовинного сімейного маєтку у містечку Лавкрафт. Діти знаходять фантастичні ключі по всьому дому Локів, які мають фантастичні сили. Наприклад, діти можуть переміщуватися в просторі, читати думки, літати як привид. Дивовижні сили приваблюють і нечисту силу: на ключі полює злий демон Додж.

13. «Нічний вовкулака» (“Werewolf by Night”), 2022

Джек — нащадок древнього роду й через прокляття в повний місяць перетворюється на вовкулаку. Свої надприродні здібності використовує, щоб боротися зі злочинцями й очищувати світ від зла. Однак, на самого Джека теж полює група мисливців. Таємна організація бачить у Джекові тільки некероване чудовисько. За будь-яку ціну вони хочуть вбити його і знайти легендарний артефакт.

14. «Школа добра і зла» (“The School for Good and Evil”), 2022

Двох найкращих подруг Софію та Агату викрали й помістили в школу Добра і Зла. Одна з них потрапила в школу Добра, в якій виховують добрих фей та принцес. Інша — до школи Зла з відьмами й героями з чорною душею. Несподівано золотоволоса Софі опиняється в школі Зла, Агата ж, яка любить похмурість, у школі Добра. Дружба дівчат серед незнайомого світу маж пройти непросту перевірку.

15. «Цукерки або смерть: Веселого Хелловіну» (“Trico Tri Happy Halloween”), 2018

Сімейний фільм про Хелловін, у якому традиційно є старовинний дивний будинок, надприродні сили та незвичайне святкування 31 жовтня. Сім’я переїжджає в особняк до бабусі Хуани, яка втратила чоловіка й лишилася сама. Діти сімейства хочуть завоювати прихильність однокласників у школі, тож влаштовують Хелловін у будинку. Посередині вечірки зникає світло й головними на святі стають злісні привиди.

Святкуєте ви Хелловін чи ні, а фантастичні й моторошні фільми про це свято переглянути точно варто. В статті зібрали фільми та серіали, які створять атмосферу Хелловіну. Найкраще дивитися їх восени, коли надворі падає листя, дні стають довшими, а діти вирізають ліхтарики з гарбузів. Якщо ж ви хочете поностальгувати, увімкніть «Каспера», «Едварда руки-ножиці», «Лабіринт фавна», а для справді страшного вечора — «Кошмар на вулиці в’язів» чи добірку фільмів за книгами Кінга. І нехай різна нечисть залишиться не більше, ніж персонажем фільму.

автор Катя Вогник спеціально для vsviti.com.ua