Різдвяні вихідні в Україні: куди поїхати

581

Вже скоро настануть різдвяні свята, а значить вихідні дні, які не обов’язково проводити вдома. В Україні є багато місць, де можна весело провести святкові вихідні.

1. Карпати. Не можливо не ставити їх на перше місце. В Карпатах є величезна кількість місць для відпочинку. Кожному знайдеться щось до смаку: любителям активного відпочинку — катання на лижах та сноубордах, любителям поїсти смачненького — різноманіття карпатської кухні та гарячих напоїв, любителям поніжитись у ванній — різноманітні СПА процедури, бані тощо.

2. По-королівському зустріти свята пропонують у Олеському замку біля Львова. Старовинні вбрання, карети, жива музика, свічки… Та ціла розважальна програма з лицарськими боями, вогняними шоу і іншими сюрпризами.

3. Ярмарок у Львові. Там дійсно вже все наповнилось святковою атмосферою, а в повітрі літають аромати імбирних пряників та глінтвейну. Також у центрі можна покататись на ковзанах, спостерігаючи за прекрасним видом міста.

4. Не гірший ярмарок проводиться і в Києві, на Софіївській площі. А ще там стоїть головна ялинка країни — її точно варто побачити.

5. Пістинь, маєток Святого Миколая. Тут пропонують дводенний тур у маєток ніби-то Святого Миколая і обіцяють перетворити вихідні на справжню казку. Розташований маєток в Національному природному парку “Гуцульщина”.

6. Одеса. Досить оригінальна ідея зустріти Новий Рік біля моря. До того ж, одесити знають толк у розвагах. Там всюди гучна музика, яскраві шоу та танці до ранку. Якщо ви хочете щоб вихідні були надзвичайно енергійними та веселими — то вам в Одесу, тут точно не буде нудно.

7. В будь-яке маленьке українське село. Адже саме у селах збереглись старовинні традиції новорічних свят і побачивши, як проводять їх місцеві мешканці — ви неодмінно захочете приєднатись.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua