Танах Лот. Екзотичний храм острова Балі (9 фото)

679

Танах Лот. Екзотичний храм (1)

Танах Лот – гірське формування біля берегів індонезійського острова Балі. Цей паломницький храм – популярний туристичний і культурний об’єкт завдяки своїй екзотиці, а так само навколишній природі. Його можна побачити на безлічі фотографій, листівок і плакатів, так як це найбільш фотографованих пам’ятка Балі.

Танах Лот дослівно перекладається, як “Земля в Море” на балійском мовою. Розташований в Табанані, приблизно в 20 кілометрах від Данпасара, храм розмістився на великій стрімкій скелі, яка була сформована океанськими потоками.

Храм Танах Лот, як стверджують, є роботою священика Нірарта в 15-му сторіччі. Під час його переміщень уздовж південного узбережжя він побачив гарну скелю і на деякий час оселився там. Деякі рибалки привозили йому їжу та одяг. Пізніше він сказав їм побудувати святиню на скелі, оскільки відчув, що це святе місце, де можна поклонятися балійскім морським богам.

Танах Лот. Екзотичний храм (5)

Храм Танах був частиною балийской міфології протягом багатьох сторіч. Це один з семи морських храмів навколо балійського узбережжя. Кожен з морських храмів був встановлений в полі зору від наступного, щоб сформувати ланцюжок вздовж південно-західного узбережжя. Він мав істотне індуїстська вплив.

В основі скелястого острова згідно з легендою знаходяться отруйні морські змії, які охороняють храм від злих духів і зловмисників. Гігантська змія захищає храм, який створювався з шарфа Нірарти, коли він заснував острів.

Танах Лот. Екзотичний храм (8)

У 1980 храм почав руйнуватися, і область навколо стала небезпечною. Японський уряд забезпечило позику індонезійському уряду, щоб зберегти історичний храм та інші важливі пам’ятки Балі. В результаті більш ніж одна третина Танах Лот стала штучної скелею, ідеально замаскованої під природну.

Область навколо Танах Лот високо комерціалізована, туризм дуже високоразвіт. Щоб досягти храму, відвідувачі повинні пройти через ретельно запланований набір балійських сувенірних магазинів, які покривають кожну сторону на шляху до моря. На материкових вершинах кручі знаходиться ресторан для туристів.

Танах Лот. Екзотичний храм (2)

Танах Лот. Екзотичний храм (3)

Танах Лот. Екзотичний храм (4)

Танах Лот. Екзотичний храм (6)

Танах Лот. Екзотичний храм (7)

Танах Лот. Екзотичний храм (9)