Меню у Великий піст: поради на кожен день та добірка страв

Щорічний піст перед Великоднем почався у 2019 році 11 березня і триватиме аж до самого свята 28 квітня. Ми вже писали про головні правила...

10 варіантів оригінальних страв на Новий рік для м’ясоїдів і веганів

У святкову ніч хочеться приготувати щось особливе. Хтось і досі не уявляє новорічну ніч без тазика олів’є й шуби, але часи змінюються. Кулінари вигадують...

Осінні рецепти. Шість страв з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню

Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок Одним з найпопулярніших овочів є гарбуз, який...

Добірка страв із сезонних продуктів жовтня

Кожен із цих продуктів можна знайти у будь-яку пору року на поличках супермаркетів. Правда у три рази дорожче і з купою хімікатів. Якщо ж...

Чорногорія, її традиції та національна кухня

Кому хоча б раз в житті довелося побувати в Чорногорії, той знає, наскільки місцеві жителі гостинні, всіх туристів вони зустрічають ситними і смачними національними...

Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам

Гастрономічний туризм - доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі...

Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів

Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали. “Знайшов помежи маминих...

Що приготувати з варених яєць після Великодня?

На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...

Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?

Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....