Меню у Великий піст: поради на кожен день та добірка страв
Щорічний піст перед Великоднем почався у 2019 році 11 березня і триватиме аж до самого свята 28 квітня. Ми вже писали про головні правила...
10 варіантів оригінальних страв на Новий рік для м’ясоїдів і веганів
У святкову ніч хочеться приготувати щось особливе. Хтось і досі не уявляє новорічну ніч без тазика олів’є й шуби, але часи змінюються. Кулінари вигадують...
Осінні рецепти. Шість страв з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню
Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок
Одним з найпопулярніших овочів є гарбуз, який...
Добірка страв із сезонних продуктів жовтня
Кожен із цих продуктів можна знайти у будь-яку пору року на поличках супермаркетів. Правда у три рази дорожче і з купою хімікатів. Якщо ж...
Чорногорія, її традиції та національна кухня
Кому хоча б раз в житті довелося побувати в Чорногорії, той знає, наскільки місцеві жителі гостинні, всіх туристів вони зустрічають ситними і смачними національними...
Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам
Гастрономічний туризм - доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі...
Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів
Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали.
“Знайшов помежи маминих...
Що приготувати з варених яєць після Великодня?
На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...
Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?
Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....








