Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?

Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....

Що приготувати з варених яєць після Великодня?

На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...

Добірка рецептів із сезонними продуктами червня

Нарешті, прийшов цей сезон, коли можна поновити кількість вітамінів в організмі, завдяки свіжим овочам та фруктам. Соковита зелень на прилавках ринків і супермаркетів так...

Продовження Різдвяних вихідних: прості та недорогі страви для святкового столу

Після Різдва свята не закінчуються. За ним приходить Новий рік (свято Василя), а там і Водохреща. Тому в українців тривають застілля, аж до початку...

Що приготувати у вересні: 7 сезонних рецептів місяця

У вересні вже починають з’являтися осінні плоди, але й залишаються літні. Так, можна ще насолоджуватися свіжими кавунами, але вже зробити запіканку з грибами для...