15 найніжніших українських страв, які практично зникли з нашого столу

Українська традиційна кухня складається з простих у приготуванні сільських страв, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, капуста, буряк та гриби. Меню українців...

З чим готують вареники на Святвечір, та що символізує начинка

Існує така традиція — готувати вареники із передбаченнями у новому році. Хтось готує їх на старий Новий Рік, а хтось на Святий вечір 6...

Початок Різдвяного посту 15 листопада — що приготувати смачно й за...

Усередині листопада починається Різдвяний піст, тож у пригоді стане добірка простих страв на цей місяць. Тисячі людей під час посту працюють над духовними цінностями,...

12 традиційних українських страв, що мають бути на столі у Святвечір

Одна із найдавніших українських різдвяних традицій — це Свята Вечеря 24 грудня (6 січня за юліанським календарем). Як правило, на столі у цей вечір...

Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам

Гастрономічний туризм - доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі...

5 рецептів смачної солодкої випічки на Різдво з усіх куточків світу

В Україні Різдво асоціюється зі смачними пиріжками, кутею, узваром, а Новий рік — з салатиками і шампанським. Тим часом у різних країнах на свята...

Осінні рецепти. Шість страв з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню

Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок Одним з найпопулярніших овочів є гарбуз, який...

Карпатський гастротур: Галичина

Галичина відкриває для мандрівника новий вимір туризму: гастрономічний. І йдеться тут не лише про багаті їстівні традиції, на які вплинули буремні історичні перипетії і сусідство...

7 українських страв квітня: що приготувати в середині весни

Для нашого регіону характерна велика кількість рослинної їжі. Українська кухня — це варіння, тушкування, запікання, смаження, пряження. Овочі та фрукти не тільки їли весь...

Сезонна страва: рецепт гарбузової каші від Євгена Клопотенка

З приходом холодної осені хочеться приготувати традиційну сезонну страву. Шеф-кухар нагадує рецепт гарбузової каші родом з дитинства. Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився неймовірним...

Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?

Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....

З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати

Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...