15 найніжніших українських страв, які практично зникли з нашого столу
Українська традиційна кухня складається з простих у приготуванні сільських страв, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, капуста, буряк та гриби.
Меню українців...
З чим готують вареники на Святвечір, та що символізує начинка
Існує така традиція — готувати вареники із передбаченнями у новому році. Хтось готує їх на старий Новий Рік, а хтось на Святий вечір 6...
Початок Різдвяного посту 15 листопада — що приготувати смачно й за...
Усередині листопада починається Різдвяний піст, тож у пригоді стане добірка простих страв на цей місяць. Тисячі людей під час посту працюють над духовними цінностями,...
12 традиційних українських страв, що мають бути на столі у Святвечір
Одна із найдавніших українських різдвяних традицій — це Свята Вечеря 24 грудня (6 січня за юліанським календарем). Як правило, на столі у цей вечір...
Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам
Гастрономічний туризм - доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі...
5 рецептів смачної солодкої випічки на Різдво з усіх куточків світу
В Україні Різдво асоціюється зі смачними пиріжками, кутею, узваром, а Новий рік — з салатиками і шампанським. Тим часом у різних країнах на свята...
Осінні рецепти. Шість страв з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню
Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок
Одним з найпопулярніших овочів є гарбуз, який...
Карпатський гастротур: Галичина
Галичина відкриває для мандрівника новий вимір туризму: гастрономічний.
І йдеться тут не лише про багаті їстівні традиції, на які вплинули буремні історичні перипетії і сусідство...
7 українських страв квітня: що приготувати в середині весни
Для нашого регіону характерна велика кількість рослинної їжі. Українська кухня — це варіння, тушкування, запікання, смаження, пряження. Овочі та фрукти не тільки їли весь...
Сезонна страва: рецепт гарбузової каші від Євгена Клопотенка
З приходом холодної осені хочеться приготувати традиційну сезонну страву. Шеф-кухар нагадує рецепт гарбузової каші родом з дитинства.
Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився неймовірним...
Борщ, каша та кисіль: що їли українці до появи картоплі?
Сьогодні картопля – чи не найголовніший національний продукт харчування. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч....
З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати
Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...