Порушуйте ці правила, аби отримати ідеальний дизайн кімнати

37290

Найняти дизайнера для ремонту в оселі завжди влітає в копієчку. Наразі за дизайнерські послуги доволі дорогі, тому багатьом такі витрати не по кишені. Проте, є вихід. Можна скористатися хитрощами, які вже давно беруть на озброєння дизайнери, аби отримати ідеальний результат. Просто порушуйте застарілі правила і врешті-решт отримаєте інтер’єр своєї мрії.

Ми зібрали список правил, які дизайнери звикли давно порушувати. Дізнайтесь і ви, які звичні для нас правила в інтер’єрі вже застаріли.

Дотримування одного стилю

Новий тренд в дизайні – змішування різних стилів. Якщо для вас це здається занадто строкатим, то просто додайте елементи з інших стилів в інтер’єр оселі. Наприклад, класичний дизайн може вдало компонуватися  елементами модерну. Не обов’язково експериментувати та впадати в крайнощі. Якщо вважаєте, що такий підхід не для вас, то дизайнери радять робити акцент на кольорах.

Використання однакових меблів

Меблі в одному стилі вже давно відійшли в історію. Колись люди купували цілі гарнітури, аби у кімнаті все було в одному кольорі й однієї текстури. Зараз же краще поставити новий диван, а поруч вінтажне крісло, дерев’яний стіл і залізний стілець. Такий підбір меблів робить кімнату яскравішою.

Мінімалістичний дизайн

Популярний вислів «менше-краще» зараз не діє. Нове захоплення дизайнерів – використання різної кількості матеріалів: заліза, дерева, текстилю, посуду і ще багато чого, що буде прийнятним для створення настрою в кімнаті. Хоча не варто розташовувати й забагато меблів, якими не будете користуватися.

Нейтральність та однотонність в кольорах вже нікого не вражає. Потрібно додавати елементи, які привертають увагу.

Розміщення меблів біля стін

Хибно вважати, що такий спосіб розташування меблів зробить кімнату просторішою Дизайнери зійшлися на думці, що краще робити тематичні зони,  ніж просто ставити дивани та крісла біля стін. Так кімната буде виглядати сучаснішою і зручнішою.

Використання кольорів, які не поєднуються

Дизайнери наголошують, що варто обирати одну кольорову гаму для створення сучасного інтер’єру. Поєднувати непоєднуване не модно. Це стосується кольорів усіх меблів, стін, деталей. Наприклад, яскраві кольори не варто змішувати з пастельними. Аби підібрати найвдаліші кольори, потрібно скористатися спеціальними кольоровими схемами. Правильно розташовуйте відтінки у кімнаті: стіни, стеля і підлога найчастіше фарбують світлим кольором; для меблів, дверей, штор – темніші кольори, аби зробити перехід до темних акцентів у кімнаті. Ними можуть бути прикраси, книги, рами картин.

Відстань між меблями не важлива

Часто забувають, що в кімнаті повинно бути не тільки гарно, але й зручно.  Пам’ятайте, що між новими меблями потрібно ще й ходити та прибирати. Не забувайте, що й двері до кімнати повинні легко відкриватися, не торкаючись меблів. Спеціалісти рекомендують розташовувати різні предмети меблів на не менше 1м.

Використання кімнати лише за її призначенням

Не обов’язково використовувати одну кімнату тільки так, як це задумував архітектор. Їдальня завжди може перетворитися ще й у зручну бібліотеку, а у вітальні знайдеться місце й для робочої зони. Ви можете додати різні елементи в один простір і зробити кімнату більш мобільною для різних потреб. Найголовніше правило – створити декілька тематичних зон в одній кімнаті.

Одне джерело світла

Освітлення завжди підкреслює дизайн кімнати. Чим більше у ній світла, тим просторішою вона буде здаватися. Однієї люстри на стелі недостатньо. Натомість розташуйте на інших поверхнях лампи. Вони не тільки зроблять кімнату світлішою, а й створюють певний настрій. Проте, якщо вирішили переробити їдальню, то дизайнери радять розташовувати люстру точнісінько над столом.

Завелика відстань між меблями

Під час планування нового дизайну кімнати, важливо подумати про кожний квадратний метр простору. Аби інтер’єр бува збалансований, не варто розставляти далеко один від одно меблі, тим самим відкриваючи, наприклад, частину стіни. Краще поставити їх ближче. Так кімнати виглядатиме затишною. Тим паче, що у вас з’явиться місце організувати ще одну тематичну зону.

Власний стиль – не головне

Кімната, в якій плануєте новий інтер’єр, повинна бути комфортною для вас. Обирайте кольори, меблі, допоміжні елементи інтер’єру, які підкреслюють вашу індивідуальність. Не женіться за сучасними трендами, якщо любите більш класичний стиль. Необов’язково купувати новомодні предмети інтер’єру. Важливо підібрати все так, щоб вам подобалось. Вислів «мій дім – моя фортеця» якнайкраще підкреслює правило використання власного стилю. Робіть усе так, щоб ви з радістю поверталися у свою оселю і вона стала б для вас місцем спокою та сили.

Усі ми раби своїх звичок. Часто буває складно розлучитися з речами, які викликають певні емоції. І цього не потрібно робити. Як і не потрібно кожного разу під час ремонту купувати щось нове. Найголовніше – знайти підходяще місце для того, що ми любимо.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти