Найкрасивіші визначні пам’ятки Хорватії (10 фото)

5099

Був час, коли Хорватія була однією з найбільш незвіданих туристами країн Європи. З її природною красою, пляжами і безліччю старовинних міст, тут ідеально відчувається дух Середземномор’я. Але часи змінюються, безстрашні європейські мандрівники і модні завсідники курортів починають відкривати нові горизонти, які Хорватія з легкістю може запропонувати. Від шикарних прибережних курортів до диких, бурхливих національних парків, пропонуємо Вам підбірку, до яких увійшли найкрасивіші пам’ятки Хорватії.

1. Далмація і Далматинське узбережжя.

Далматинське узбережжя легендарне – це фактично одна з найдраматичніших і красивих берегових ліній в Європі. Узбережжя розширюється на сотні миль з крутими кручами і безліччю островів. У минулому застава венеціанської імперії, Далмація відома комбінацією її римських руїн, середньовічної архітектури і драматичного пейзажу. Поїздка вздовж цього узбережжя – кращий спосіб досліджувати пам’ятки Хорватії. Ви побачите безліч чудових містечок на своєму шляху. Чарівна архітектура та історичні комплекси (включаючи Палац Діоклетіана), багато з яких є об’єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

достопримечательности хорватии

2. Дубровник.

Дубровник також розташований на узбережжі, але заслуговує окремої згадки. Відомий як «Перлина Адріатики», він колись був багатим і впливовим центром. Сьогодні ж Дубровник походить на живий музей, з численними химерними церквами та цікавими відвідувачами, що гуляють по пішохідних мармурових вулицях. Це – шикарне місце, зі спокійними кафе, вишуканими і модними ресторанами. Дубровник рясніє культурною історією, приголомшуючою архітектурою Старого Міського кварталу, і знаменитим 2-кілометровим маршрутом вздовж міських стін. Джордж Бернард Шоу один раз написав – “ті, хто шукає, рай на Землі повинні прибути в Дубровник і знайти його”.

3. Пляж Брела.

Не обійдеться у цій збірці пам’яток Хорватії і без пляжів. Пляж знаходиться в Спліті, він відомий, як один з найкрасивіших пляжів в Хорватії. У 1968 пляж був коронований «Чемпіоном Адріатики» через приголомшливо чисті води, красиві бухти, захоплюючі види і кучеряві вікторіанські стежки. Символом пляжу є Камінь Брела – велика скеля постеж бірюзових вод.

4. Національний парк Острів Млет.

Острів Млет є найбільш південним і східним з більших Адріатичних островів в області Далмації. У північно-західній частині острова знаходиться захищена область – Національний парк Млет. Унікальна краса, з двома солоними озерами і багатющою флорою. Візьміть напрокат велосипед і огляньте озера, а також зробіть прогулянку через величезний ліс, який покриває 78% острова. можна також відвідати Бенедиктинський монастир і невелику каплицю. До острова можна добратися на поромі від материка, що займе півтори години, але відвідування парку Млет безперечно варто того.

5. Місто Ровінь.

Це маленький рибальський порт, розташований уздовж півострова Істрія, який швидко стає популярним туристичним курортом. Ровінь можна назвати одне з наймальовничіших міст в Середземномор’ї з безліччю красивих будівель, крутих кучерявих вулиць і острівців біля узбережжя. Деякі найвідоміші пам’ятки включають Базиліку Св. Юфімії і лісовий парк Злетні.

6. Острів Віс.

Не дивно, що пам’ятки Хорватії включать так багато пляжів і островів. Віс – дивовижне місце, розташоване у північному кутку узбережжя. З населенням 4,000 чоловік, Віс відомий, як гастрономічна столиця Адріатики. З фантастичними ресторанами, укритими під венеціанською архітектурою, що подає традиційну хорватську їжу, а також загальноєвропейську кухню, Ви відчуєте Середземномор’я таким, яким воно було багато років тому. Велика частина острова покрита оливковими гаями і виноградниками, тому місце ідеальне для туристів, охочих відпочити від шуму і суєти великих міст. Детальніше про острови Хорватії читайте в окремій збірці.

7. Пляж Златни Рат.

Златни Рат – хорватський золотий ріжок, який представляє з себе незвичайний наносний острів з білим піском і синіми сапфіровими водами, відкриваючи океанський вид на 360 градусів. Місце популярне серед любителів водного спорту, це – один з найвідоміших орієнтирів Хорватії. Якщо Вам набридло байдикувати на піску, вирушайте на прогулянку у Пайн-Гроув, де також є на що подивитися.

8. Острів Хвар.

Вважається, що Хвар – найзеленіший і найбільш сонячний острів Хорватії. Пейзажі острова просто чарівні, з безкраїми полями лаванди, пишними оливковими гаями і хаотичними виноградниками. Місто Хвар – культурний центр острова, з незліченними піщаними пляжами, оточеними космополітичними кафе і ресторанами. Місце стало популярною точкою для любителів парусного спорту і законодавців вітрильній моди.

9. Місто Повло.

Це невелике місто в гавані укрите на північній береговій лінії острова Брач. Занурене в історію, воно є батьківщиною стародавніх останків римських кораблів і базилік, що датуються 5-м сторіччям. З традиційними будівлями і прекрасною гаванню, місто Повло було колись оголошене найкрасивішою пам’яткою Хорватії (у туристичній категорії).

10. Національний парк Плітвіцькі озера.

Це – один з найстаріших національних парків в Південно-східній Європі, з кілометрами незіпсованої природи, каскадними водоспадами, бурхливими виступами і бірюзовими озерами. Приголомшливі види і дика місцевість приваблюють сюди безліч туристів. Дивно, але в Плітвіцьких озерах все ще вільно живуть вовки, що дуже незвично в Європі. 120 видів птахів, незліченні породи метеликів і велика кількість лісових тварин також додають драматичності. Заробивши своє місце у списку об’єктів спадщини ЮНЕСКО в 1979, це – істинний дорогоцінний камінь у короні Хорватії.