10 комедійних фільмів із нульових, які хочеться передивлятися

146

Комедії нульових викликають ностальгію, їх розбирають на меми й хочеться передивлятися, відкриваючи нове й нове. Наша добірка стане в пригоді, коли хочете побачити ту саму кіношну графіку нульових і відпочити від фільмів по 3-4 години. Короткі й насичені гумором та сенсами історії з нульових — класний варіант для відпочинку на вечір.

«Впіймай мене, якщо зможеш» (“Catch Me If You Can”), 2002

Френк Ебігнейл — пілот, агент секретної служби США, поважний лікар, прокурор. Якщо вам цей список здається нереальним, так і є! Бо насправді Френк тільки вдавав усі ці ролі, а дійсно майстром був тільки у шахрайстві.

Дивовижно, що аферист ошукав не одну компанію, заробив неймовірні статки, при цьому весь час за ним полював агент Генреті й не зумів наздогнати. Чарівність і харизматичність, впевненість і безстрашність шахрая допомагають йому вислизати навіть за секунду до затримання.

Фільм Стівена Спілберга з Леонардо ді Капріо й Томом Хенксом у головних ролях заснований на реальній постаті. Справжній аферист, який провертав справи, навіть з’явився у фільмі в другорядній ролі!

«Дюплекс» (“Duplex”), 2003

Квартира мрії, тихий і спокійний район Нью-Йорка, мила старенька бабуся живе по сусідству. Що могло піти не так? Тільки після купівлі квартири в дюплексі письменник Алекс і його кохана Ненсі зрозуміли, як помилилися. Літня пані місіс Коннелі з другого поверху вмикає телевізор на повну гучність, запрошує оркестр на репетиції та робить усе, що руйнує життя пари.

Алекс та Ненсі впевнені: усі капості старенька робить невипадково. Вони наймають кілера й намагаються позбутися сусідки. Але в місіс Коннелі ще точно є порох в порохівницях!

«Кіт у капелюсі» (“The Cat in the Hat”), 2003

Коли в оселі з’являється Кіт у капелюсі, дітлахи Конрад і Саллі зацікавилися. Вони так захопилися яскравими мешканцями зі скриньки Кота, магічними трюками й забавками, що рознесли дім на друзки. Уже скоро повернеться матір дітей Саллі та прийдуть гості на вечірку, але як можна виправити повний розгардіяш й чого добивався Кіт насправді?

Дуже захопливий і повчальний фільм, який варто подивитися з дітьми. А дорослі після перегляду можуть навчитися легше приймати стан речей, частіше сміятися й не забувати вимикати режим зануди.

«Брюс Усемогутній» (“Bruce Almighty”), 2003

Список комедій нульових не міг бути повним без стрічки з Джимом Керрі. Брюс Нолан — песимістичний ведучий репортажів із Баффало, у якого нічого не клеїться. Після чергового нервового зриву його звільняють і життя втрачає сенс. У невдачах і поневіряннях Брюс звинувачує Господа. І несподівано Бог відповідає на його благання та пропонує своє місце.

Чоловік отримав суперсилу та може виконувати будь-які бажання. Та чи насправді так легко керувати світом і змінити хоч щось на краще? Коли світ палає й починається хаос, Брюс Всемогутній нарешті хоче взяти життя у свої руки.

«Як позбутися хлопця за 10 днів» (“How to Lose a Guy in 10 Days”), 2003

Ця комедія починається із двох укладених парі на вічну тему: стосунки між чоловіком і жінкою. Енді Андерсон, яка веде колонку в журналі про моду, для чергової статті має завести стосунки й зруйнувати їх своєю поведінкою. Бенджамін Баррі тим часом уклав парі навпаки: він має зробити все, щоб за 10 днів закохати в себе випадкову незнайомку, тоді він отримає омріяну роботу.

Навіть після десятка незручних ситуацій, сварок із друзями, втрачених амбіцій ці двоє вперто намагаються виграти парі. Та як вчинити, коли від справжнього почуття не сховатися за масками?

«Лемоні Снікет: 33 нещастя» (“A Series of Unfortunate Events”), 2004

Сонечко, Клаус та Вайолет втратити батьків. Їх опікуном став дивний Граф Олаф, який намагається позбутися дітей і отримати їх спадок. Звісно, малим дітям ніхто з дорослих не вірить. Тож сироти Бодлер беруть справу у власні руки, використовують унікальні вміння та борються з низкою злощасних подій у пошуках щастя та слідів батьків.

Діти винахідливо тікають від Олафа, намагаються врятувати наступних опікунів і розгадати таємниці підзорної труби. Таємні товариства, загадкові пожежі та зникнення супроводжуються дуже смішними моментами й жартами.

«Диявол носить Prada» (“The Devil Wears Prada”), 2006

Висока мода — не синонім високих цінностей. Це досить жорстокий, цинічний і складний світ. Пробитися в коло дизайнерів та власників престижних журналів випадково зуміла провінційна дівчина Енді, яка щойно приїхала до Нью-Йорку. Вона стала помічницею деспотичної редакторки Міранди Прістлі.

З часом Енді вливається у цей коловорот мод, статей і задач Міранди, які на грані неможливого. Та головним питанням лишається одне: чи готова Енді пожертвувати усім заради розкішного життя?

«Вона — чоловік» (“She’s the Man”), 2006

Зворушлива комедія про підліткове життя, перші випробування й таке світле і щире кохання. Цікавою комедія буде молоді, дорослим та шанувальникам футболу, насмієтеся досхочу!

Сенс життя Віоли — футбол. Вона була капітаном жіночої команди і втирала носа навіть хлопцям. Але в новому сезоні команду дівчат розпустили, а в чоловічий склад дівчину не взяли. Тепер вперта Віола йде на ризик: вирушає у новий коледж замість свого брата-близнюка Себастіана та прикидається хлопцем.

Щоб потрапити в команду, Віолі допомагають друзі та сусід по кімнаті Дюк. Гра ускладнюється, бо дівчина закохується. Та все ж хоче довести справу до кінця й показати тренерам, колишньому бойфренду та собі, що дівчина також може круто грати у футбол!

«Готель для собак» (“Hotel for Dogs”), 2009

Сироти Енді та Брюс зіштовхнулися з нерозумінням: названі батьки не хочуть приймати собачку з вулиці. Брат з сестрою вирішили не віддавати улюбленця П’ятницю, а відшукали закинутий готель і облаштували його життя там.

Стара закинута будівля наче притягує знедолених тваринок, нові собаки приходять мало не кожного дня. Разом із друзями Енді та Брюс облаштовують автоматичні годівниці, вигулюють десятки песиків та навчають їх. Однак, ідилію порушують сусіди, яким галас не до душі.

«Похмілля у Вегасі» (“The Hangover”), 2009

Четверо друзів прокидаються в номері люкс у Лас-Вегасі після парубоцької вечірки. У ванній кімнаті сидить живий тигр, з ними опинилася маленька дитина, в одного з друзів вибитий зуб і ніхто не пам’ятає, що було вчора. Усе б нічого, але трійка загубила нареченого, якого за день треба доставити під вінець.

На вулицях уже не побачиш готів, панків і рокерів, смартфони-жабки й кнопкові телефони перетворилися на смартфони, в магазинах зовсім інші чипси й сухарики до перегляду кіно. Але фільми — це щось вічне, а справжній гумор легко витримує і 10 чи 20 років. Тож зберігайте статтю з комедіями нульових, смійтеся і ностальгуйте із задоволенням!

 



• не пропусти