Павло Гриценко про глибинні, історичні витоки української мови (ВІДЕО)

5675

Розповідь про те, коли і як починалась історія української мови від доктора філологічних наук, професора, директора інституту української мови НАН України, Павла Юхимовича Гримоваценка.

Лише факти, докази того, звідки коли і як формувалася українська мова. А також про культуру письма і культуру писемності на теренах української території які сягають давніх давен у дуже цікавій розповіді для IDEALIST.media.

У другому сюжеті Павло Гриценко також розповідає про минуле, сьогоднішнє та майбутнє української мови, її особливості та пояснює її красу.

“Треба дбати не про латинізацію, а про донесення надбання української культури”.

В наступному сюжеті Павло Гриценко розповідає про графіку української писемності, про кирилицю, її історію і витоки. А також, коментує слова міністра МЗС України, щодо впровадження латиниці в українській мові.

“Як досягти мовної гармонії у нашому суспільстві”

Про стан української мови у сьогоденному українському суспільстві. Закон Ківалова-Колісніченка скасований, а нового ще немає. Яким чином поширювати мову в нашому суспільстві дивіться в сюжеті нижче:

“Конституція України, розвиток мови визначила правильно”.

Павло Гриценко розповідає про те як визначено положення про мову в головному законі країни – Конституції України. Згадує конституцію Пилипа Орлика та робить екскурс в історію, а також акцентує увагу які є сьогоденні мовні проблеми України та як їх потрібно законодавчо врегулювати.

“Ми маємо думати про себе в державі і про державу” (До Дня незалежності України)

Доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко розповідає, про суть святкування Дня Незалежності України. Про свято, Україну і виклики які перед нею стоять.

  • Більше цікавих матеріалів можете переглянути на каналі IDEALIST.media на Youtube.


• не пропусти