Завершення осені: 10 справ, які треба встигнути зробити до початку зими

2445

Бабине літо позаду, до новорічних свят ще далеко, а облаштувати навколо себе затишок все ж хочеться. Споглядати сіру погоду за вікном і нудьгувати — не варіант. Краще придумати собі план підготовки до зими. Щоби і з користю час розподілити, і не сумувати за теплими місяцями. То як же продуктивно провести це міжсезоння? Ось кілька варіантів:

№1: Зайве викинути, потрібне купити, зламане відремонтувати

Якщо ви хотіли змінити щось в помешканні, то зараз саме час. Перебрати та викинути непотріб. Віддати чи продати речі, які стоять без діла, а викинути шкода. Дістати теплі речі, запакувати літні. Переставити меблі, освіжити інтер’єр, все що муляє око прибрати. Так і приємніше буде знаходитися взимку вдома.

№2: Розібратися з подальшими цілями. Скласти план дій

З речами розібралися, тепер на черзі плани. Не чекайте до кінця року, і починайте вже зараз аналізувати: чи все в житті влаштовує, що хотілося б змінити, як це можна зробити. Висновки перетворюйте в цілі, а цілі в покроковий план дій на наступний рік.

№3: Заготовка продуктів на зиму

Як зберегти свіжі фрукти та овочі, поки не закінчився сезон? Можна їх заморозити: обробити, прізати, скласти в герметичні пакети і в морозильну камеру. Так, не доведеться купувати продукти втричі дорожче взимку. Просто розморозите яблука на пиріг чи кабачки на рагу, коли буде потрібно.

№4: Приготувати осінні сезонні страви

Поки справа ще не дійшла до заморожених продуктів, треба як слід насолодитися стравами осені. Гарбузовий пиріг, запечені яблука з медом, грибний суп, салат з грушею тощо. Не забувайте і про какао з корицею чи хурму, додавайте більше прянощів, щоби зігрітися. Цікаві рецепти сезонних страв можете переглянути у нашому розділі Кухня.

№5: Скласти список справ на новорічні свята

Що треба купити? Прикраси, новий посуд, ялинку, скатертину і так далі. Кому треба купити подарунки? Що купити для святкової вечері? Який на це все виділити бюджет? Якщо спланувати та розписати все зараз, то ближче до свят буде менше паніки.

№6: Купити різдвяні подарунки

Бюджет визначено, список отримувачів складено. Але ж, треба ще й вигадати, кому що подарувати. На ідеї для подарунків точно знадобиться кілька днів, а ще понад тиждень на пошуки подарунків. Десь треба буде з’їздити в магазин, десь замовити доставку. Якщо завчасно купити все, то до свят ще й без поспіху зможете гарно запакувати подарунки.

№7: Скласти список покупок до Чорної П’ятниці

На зиму потрібна нова куртка, тепле взуття, шапка? Хочете купити нову піжаму чи вибрати посуд для випічки? Складіть список найбільш необхідних речей, щоб не перевищувати бюджет. А тоді користуйтеся знижками на Чорну П’ятницю. Розпродажі зазвичай тривають в останній тиждень листопада, тож якраз можна буде вчасно закупитися зимовим одягом.

№8: Подивитися всі осінні фільми

Ще не встигли подивитися “Солодкий Листопад” чи “Осінь в Нью-Йорку”? Тоді поспішайте надолужувати згаяне, адже скоро вже настане черга різдвяних фільмів!
Що подивитися восени? Дивіться тут:

№9: Зміцнити імунітет

Наприкінці осені і в початку зими завжди настає період застуд через ослаблений імунітет. А зараз це особливо небезпечно. Оберіть собі комплекс вітамін, додайте в раціон лимон, імбир, часник тощо. Не забувайте добре спати і відпочивати, адже втома теж може призвести до застуди.

№10: Влаштувати собі відпочинок до зимової метушні

Щодо відпочинку, то останній пункт цього списку теж наголошує на необхідності сповільнитися. Як вдасться завершити всі справи, то дайте собі добре відпочити: читати книжку, валятися в ліжку чи в пінній ванній. Новорічна святкова метушня ще встигне вас втомити, тож поки розслабляйтеся і насолоджуйтеся завершенням осені.

А ви складаєте собі списки обов’язкових справ на сезон чи до кінця року? Які пункти там обов’язкові?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua