У чому секрет успіху телефонів Nokia

563

Фінська компанія Nokia в нинішньому десятиріччі переживає не найкращі часи. Її підрозділ, що займається розробкою і випуском операторського обладнання, відчуває себе добре, і тільки присутність китайських корпорацій, поряд з обмеженнями законодавства, не дає йому стати монополістом на ринку. А ось із мобільним бізнесом все далеко не так райдужно. Спроби зберегти конкурентоспроможність, вдаючись до союзу з Microsoft, нічим хорошим не завершились і в підсумку телефонний бізнес фіни втратили.

Однак апарати Nokia продаються досі і мають своїх шанувальників. Співпраця HMD, FIH і Nokia дозволило відновити випуск сучасних смартфонів під легендарним брендом, і вони відразу знайшли своїх шанувальників. Але чому так? Адже про тих же Siemens, Sagem, Pantech або Ericsson, що пішли в історію раніше, зараз згадають одиниці, а Nokia — як той гордий «Варяг», який в бою не здається?

Причини популярності Nokia

Телефони Nokia в середині минулого десятиліття були впевненим лідером ринку. На відміну від згаданих фірм, які ніколи не претендували на лідерство, або утримували першість короткий час. Цього фінам вистачило, щоб заробити «залізобетонну» репутацію, яку не зміг зруйнувати навіть крах серії Lumia з подальшим продажем мобільного бізнесу. Деякі пристрої перетворилися в «живих легенд», використовуваних багато років, та ж Nokia 6700 продається і через 8 років після релізу. І це перша причина.

Друга причина легендарності Нокія — висока надійність у поєднанні з простотою мобільників. Чимало людей, які мають потреби в смартфоні з великим екраном, ще не «зносили» апарати, куплені десь у 2005-2009 роках і якщо замислюються про покупку нової трубки — природньо, шукають, де купити Nokia. Вони могли навіть не вникати в новини світу IT і до сих пір не знають, що фінська фірма пережила пару неприємних «катаклізмів» і встигла відродитися з попелу.

Третьою причиною є потреба в простих «трубках» з кнопковим управлінням, здатних працювати на одній зарядці пару тижнів. Більшість великих брендів від виробництва таких відмовилися, а ось Nokia наробила подібних запас. Як підсумок, якщо вибір стоїть між визнаним брендом і якимись маловідомими китайськими фірмами, багато людей вважають за краще перший варіант.

Розглядаючи нові смартфони Nokia, створені за участю FIH Mobile і HMD Global, варто згадати наявність чистої ОС Android без будь-яких фірмових модифікацій. Теоретично це повинно сприяти ідеальній сумісності з усіма програмами та стабільній роботі. Укупі з демократичними цінниками це породжує нову хвилю попиту на Android-пристрої Nokia, Прихильниками компанії стають навіть молоді люди, які мало знайомі зі «старою» Nokia в силу віку. Це є причиною популярності номер 4.

Nokia 6700, 3310, 8800 і інші легенди

Згадуючи легендарну Nokia, варто згадати і легендарні моделі телефонів компанії в якості застереження. Справа в тому, що в спробах експлуатувати визнане ім’я дрібні китайські компанії нерідко виробляють копії цих пристроїв, які ідентичні зовні, але відрізняються всередині і за якістю. Такі легенди, як 6300 6700, 8800, а також 3310, стають жертвами плагіаторів найчастіше. І хоча остання цього року була оновлена самим виробником та отримала свіже «залізо», але й її вже посилено копіюють.

Якщо вам потрібен легендарний кнопковий апарат з «фінської душею», будьте уважніші при виборі. А ось у тому, що ці майже раритетні моделі будуть без проблем працювати з нинішніми мережами, сумніватися немає ніякого приводу. Адже компанія Nokia сама брала участь в розвитку 3G і забезпечувала його підтримку ще з 2005 року.



• не пропусти