Вибираємо квартиру з розумом

126

Отже, ви скоро станете володарем власного житла! Можливо, ви збирали на нього довгі роки, а може бути, виграли пристойну суму в лотерею, і в підсумку перед вами постала нелегка і цікава задача – пошук квартири.

З чого почати і куди бігти, обійтися власними силами або звернутися до професіоналів, новобудова або вторинка, як зменшити ризик при покупці?

А тепер про все по порядку. Якщо ви досить забезпечена людина, що не має часу і бажання перелопачувати безліч оголошень, то можете звернутися в агентство з продажу нерухомості, де докладно опишіть квартиру своєї мрії, перерахуйте побажання і вимоги і, швидше за все, отримаєте слушні поради з пошуку і придбання житла. Чи можете звернеться до перевіреного забудовника l-kvartal.com.ua/ua і у нього вибрати хороший варіант нової квартири. Якщо ж ви хочете заощадити і маєте достатньо часу для самостійного пошуку, то ці поради для вас.

Квартира в новобудові відчутно дешевше вторинки, там нові комунікації, сучасний фасад, місця для парковки, можливість зробити ремонт на свій смак. Але якщо забудовник тільки приступив риття котловану, то є ризик взагалі залишитися без квартири, оскільки можуть виникнути складнощі з документами, з обуреними сусідами по вулиці або нестачею грошей для завершення будівництва.

З вторинним житлом менше ризику, але і тут потрібно уважно перевірити документи на житло, поцікавитися причиною продажу і не соромитися заглянути в найвіддаленіші куточки квартири. Чи немає слідів від потопу на стелі і цвілі на стінах, особливо огляньте санвузол і кухню, тому що це найбільш витратні статті при ремонті.

Якщо у вас є діти, то звертайте увагу на інфраструктуру, чи є по близькості садки, школи, гуртки, секції та дитячі майданчики і, бажано, щоб вікна виходили на подвір’я.

Найтеплішими прийнято вважати будинку з цегли, цей матеріал екологічно привабливий, в цегляних будинках тепло взимку і не жарко влітку. Панельні ж стіни не утримують тепло, і їх доводиться утеплювати як зовні, так і зсередини.

Важливим є і вибір поверху, на останньому можуть бути проблеми з покрівлею, але так само ви можете влаштувати мансарду на горищі. На першому ж ви не будете залежати від роботи ліфта, а деякі мешканці примудряються навіть робити прибудови, але не варто забувати про запах з підвалу, протягах і обов’язкових решітках на вікнах.

Визначте для себе пріоритети і, можливо, вже завтра, квартира вашої мрії стане реальністю.



• не пропусти