У Перу виявлено храм віком близько 5 тисяч років

121

Археологи в Перу виявили храм на городищі Ель-Параісо, недалеко від столиці, Ліми. Вхід в прямокутну структуру, вік якої, за оцінками експертів досягає 5000 років, розташовувався у вузькому проході. У його центрі археологи з Міністерства культури Перу знайшли осередок, який, як вони вважають, був використаний для урочистих заходів.

З 10 руїн Ель Параісо є одним з найбільших археологічних пам’яток в центральній частині Перу. Археологи виявили приміщення храму розмірами 6.82 на 8.04 метрів у правому крилі головної піраміди.

Вони проводили консерваційні роботи на місці розкопок, коли натрапили на останки храму, які були приховані серед піску і скель. За словами археологів, стіни в центрі храму досягали 2,5 м у висоту, але на даний момент збереглася лише їх 70-сантиметрова частина.

Заступник Міністра з культури Перу Рафаель Варона сказав, що цей храм є першою структурою подібного роду, яка була виявлена ​​на центральному узбережжі країни. За словами експертів, це підтверджує, що область навколо Ліми була в центрі уваги цивілізацій, що проживали на території Анд, і використовувалася для подальшого зміцнення релігійної, економічної і політичної важливості з незапам’ятних часів.

Люди в селищі Ель Параісо займалися сільським господарством і рибальством, а його чисельність нараховувала сотні людей.



• не пропусти