Тайланд. Відпочинок в казці

663

Казка подобається кожному, і хто в дитинстві не мріяв в неї потрапити? У дорослих сьогодні є така можливість – Королівство Таїланд і є сама справжня казка. Подорож в Тайланд – це приємна зустріч з теплим морем, постійним літом і можливістю на час відпочинку попрощатися з усіма турботами. Тропічна краса чудово поєднуються з багатьма старожитностями, тому відпочинок тут цікавий буде всім.

Що потрібно знати, купуючи тури в Тайланд?

В першу чергу, спілкування з місцевим населенням. Можна, звичайно, вивчати всі місцеві пам’ятки мовчки, але від однієї до іншої все одно якось добиратися потрібно. Так от, навіть на поширеній англійській говорить дуже мало таксистів, тому перш ніж сісти в машину переконайтеся, що таксист правильно зрозумів, куди вас відвезти, і дійсно знає дорогу в назване місце.

Тепер щодо оплати за проїзд. Всі автомобілі-таксі мають лічильник, але нагадайте водієві його включити. Моторолери-таксі лічильників не мають, тому про вартість поїздки домовляйтеся з водієм заздалегідь. На моторолерах-таксі («тук-тук») поїздка виходить дешевше. Дороги в Тайланді в чудовому стані, але на всяк випадок перевірте чи застрахований автомобіль – якщо раптом трапиться аварія, ремонт оплачувати доведеться вам.

Коли ви замовляєте тури в Тайланд, варто пам’ятати про деякі звичаї тайського народу, щоб уникнути зайвих проблем. Найбільш шанованим місцем для будь-якого тайця вважається храм. При вході в нього всім обов’язково потрібно роззуватись. Кілька правил стосується і жінок, як тайських, так і приїжджих туристок. У храмі, та й взагалі на людях, жінкам забороняється показуватися в шортах або занадто відкритій сукні, як би спекотно не було на вулиці. У храмі жінки не можуть увійти в житло ченця або щось йому передати.

Непристойно показувати при всіх свої відносини – це особливо стосується туристів, пари яких люблять ходити скрізь, тримаючись за руки (чоловіки з жінками). А от якщо це двоє чоловіків – будь-ласка, ніякого порушення моралі немає, це просто дружній жест. Ні в якому разі не вказуйте ні на кого носком ноги (не сидіть, закинувши одну ногу на іншу!) І не торкайтеся голови тайців (це найголовніша частина тіла для тайця).

Що можна подивитися, приїхавши на Пхукет? Туристам, що приїхали із зарубіжних країн в Тайланд, дуже цікаві будуть відвідин ферми, на якій вирощується перли. Відвідати водоспади Bang Pae і Ton Sai, розташовані на території Національного парку Khao Phra Taew, Крокодилячу ферму, насолодитися видом заходу сонця на мисі Promthep в південно-західній частині острова і справжнім тайським масажем. І, звичайно ж, помилуватися незрівнянною нічним життям Паттайї.

Тайланд. Відпочинок в казці (1)

Тайланд. Відпочинок в казці (2)

Тайланд. Відпочинок в казці (3)

Тайланд. Відпочинок в казці (4)

Тайланд. Відпочинок в казці (5)



• не пропусти