Добірка рецептів на Масницю: що готувати окрім млинців

Масниця, або ж Колодій — це давнє українське свято, яке припадає на той же тиждень, що і російська Масляна. Проте, це дві різні події,...

Що їли галичани сто років тому: стара книга рецептів

Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою за Австро-Угорщини, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп’яник, а у 2017 році книгу перевидали. “Знайшов помежи маминих...

Карпатський гастротур: Галичина

Галичина відкриває для мандрівника новий вимір туризму: гастрономічний. І йдеться тут не лише про багаті їстівні традиції, на які вплинули буремні історичні перипетії і сусідство...

Українське вино, яке варто спробувати

Мистецтво виноробства на території України сягає четвертого століття до нашої ери! Так, археологами було знайдено різні приладдя для вина, яке уже виготовлялось на той...

П’ять маловідомих фактів про український борщ, яких ви не знали

Приготування борщу увійшло до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Таке рішення закономірне, адже українці вважають борщ національною стравою. Його вміє готувати майже кожна українська...

3 рецепти найсмачнішої Різдвяної випічки

Ніщо так не підніме святковий настрій, як духмяна різдвяна випічка. Ми пропонуємо вам 3 найпопулярніших та найсмачніших рецептів святкової випічки з Німеччини, Америки та...

5 салатів для здоров’я усієї родини, які варто приготувати з настанням...

Уже так багато сказано про користь овочів та зелені, але необов’язково просто хрумати сиру моркву й жувати петрушку. Саме в салатах корисні складові гарно...

Десять найбільш дивних делікатесів з живих тварин, або їжа що ворушиться

Деякі люди не їдять омарів, тому що їх готують живими. Якщо їх готувати, коли тварина вже померла, то це може бути небезпечним для життя,...

Гастротур країною: 10 класних закладів з оригінальною українською кухнею

“І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь” — це і про українську кухню також. Надто багато італійської піци та японських суші стало на вулицях,...