Працівники кафе і ресторанів розповіли, яку їжу вони нізащо не замовлять самі

29469

Уявіть: ви сидите у ресторані і буквально пожираєте меню очима. Але при цьому ви навіть уявити собі не можете, що «пожирати» деякі страви з цього списку дуже не варто. На щастя, з появою інтернету ми самі можемо зазирнути за лаштунки кулінарного виробництва і дізнатися, що з цього смачного переліку краще назавжди для себе викреслити.

Давайте зіграємо в віртуального «Ревізора»! Для цього ми розшукали для вас топові коментарі з форумів в Reddit, в яких професійні працівники громадського харчування видали список того, що вони ніколи б собі не замовили.

© Julie & Julia / Columbia Pictures
  • «Суп. Він ніколи до кінця не вистигає за ніч у великій каструлі і тому годинами стоїть теплим». @seagullhunter
  • «Коктейлі з прикрасами із фруктів. Лимони, апельсини і лайми практично ніколи не миють». @ bgar0312
  • «Нічого в закладі, де меню більше 8 сторінок. Це означає, що, швидше за все, всі страви просто розморожуються в мікрохвильовці або варяться в пакетиках, а потім подаються на стіл». @ [deleted]
  • «Вегетаріанську піцу. Я працював у піцерії: у вегетаріанській піці немає м’яса, немає сиру, але є соус з натуральним загушувачем, який апріорі виготовляється з тваринного жиру». @tweeblethescientist
  • «Що-небудь із “секретного меню” в Starbucks. Тому що його як такого не існує. Ви не знаєте, як повинен виглядати кінцевий напій. І співробітники також не знають, як його точно готувати. Тому вони швидше зроблять вам діабет у чортовій чаші, якщо ви не висловите свої побажання якомога чіткіше». @ justine7179ґ
© Waiting … / Eden Rock Media
  • «Попкорн в кінотеатрі під час ранкових сеансів. Вранці розпродують всі розігріті залишки вчорашнього попкорна». @YouAteYourParents
  • «Сирний соус. Яким би смачним він не здавався, насправді на 95% це масло і зернистий сир – грубо кажучи, добра половина денної норми калорій». @ Bradleyd00
  • «Що-небудь з трюфельним маслом. Його запах синтетичний, а склад на основі нафтопродуктів, а не трюфелів, звичайно ж. Тих клієнтів, що його замовляють, офіціанти тримають за лохів». @ Rez357
  • «Незвично нарізані роли. Я працював в ресторані японської кухні, і у нас були роли під назвою “Вулкан”. Вони коштували $ 7,25. А роли “Каліфорнія” коштували $ 3,75. Що найцікавіше, “Вулкан” – це була та сама “Каліфорнія”, нарізана у формі маленьких трикутничків і посипана пряним майо, який, в свою чергу, коштує близько $ 0,10». @ -eDgAR-
© Waiting … / Eden Rock Media
  • «Содову з льодом у фастфуді – потурбуйтеся краще про це. Згідно з дослідженнями, кількість бактерій у льоді в McDonald’s, Burger King, KFC і навіть в Starbucks більше, ніж кількість бактерій в туалетах цих самих закладів. Все пояснюється тим, що апарати для виробництва льоду очищаються катастрофічно рідко, а туалети – досить часто». @ dutchbob1
  • «Салат з тунцем, якщо він виглядає занадто рідким. Це означає, що його готують неправильно». @ 7RoastBeefSandwiches
  • «Єдина страва в меню з певних інгредієнтів. Наприклад, в моєму ресторані є бутерброд зі свинини. При цьому ми не використовуємо свинину для чогось ще. Оскільки цей бутерброд замовляють нечасто, він несвіжий, і продукт, який ви їсте, може бути віком у кілька днів або навіть тижнів. Навряд чи ви помрете від цього, просто знайте, що такі страви зазвичай несвіжі». @ anc6
  • «Філе-о-Фіш у McDonald’s – та ж історія. Рибу майже ніхто не замовляє, тому вона зберігається довго. Дуже довго». @CaseyTwist
© Le Chef / Gaumont

І наостанок слова одного з працівників. Вирішуйте самі, погоджуватися з ними чи ні:

«Все ж в ресторані, ймовірно, ситуація краща, ніж на вашій кухні. Ви не протираєте буквально кожну дрібницю, як у кафе. Більш того, ваш телефон, який ви постійно тримайте в руках, пронизаний мікробами. І вже тим більше ніхто не може гарантувати, що ви миєте руки після туалету.

А ресторани за великим рахунком, так, виключаючи деякі перераховані вище речі, набагато більш чисті і безпечні. Отже досить роздивлятися. Просто насолоджуйтеся своїм напоєм!» @ Bigups43