Український кондитер робить неймовірні десерти за допомогою 3D-принтера

1490

Освоїти новий спосіб виробництва тортів харків’янці Динарі Касько допомогла архітектурна освіта.

Спочатку 28-річна кондитер-архітектор створює тривимірну модель торта, яку роздруковує на 3D-принтері. Потім модель відливають в силіконі – виходить форма для торта.

«В принципі, будь-який фахівець може зробити те ж, що і я. Просто так вийшло, що до мене ніхто не поєднував комп’ютерне моделювання та кулінарію подібним чином», – поділилася ноу-хау Динара Касько.

Працюючи після закінчення вузу архітектором-дизайнером і 3D-візуалізатором, спочатку дівчина розглядала кулінарію як хобі. Тепер вона готує торти і тістечка на замовлення та веде кулінарні майстер-класи по всьому світу.

Вартість десертів від  Дінари Касько становить від $43 до 80.

За матеріалами vokrugsveta.ua



• не пропусти