Неповторний Ужгородський кафедральний собор показали з висоти пташиного польоту (відео)

598

Неповторний Ужгородський кафедральний собор показали з висоти пташиного польоту, відео з’явилося на каналі Україна туристична

Ужгородський Хрестовоздвиженський кафедральний собор є найбільш відомим і значущим християнським храмом в Ужгороді. Ідейним натхненником його будівництва був місцевий граф Янош Х Другет. Для реалізації своїх планів у 1640 році він запросив досвідчених ченців-єзуїтів.

Будівництво храму тривало 6 років. З 1773 кафедральний собор став належати греко-католицької єпархії. Інтер`єр будівлі у ті часи був виконаний у стилі рококо і розписаний умільцями Закарпатського краю.

Сьогодні кафедральний собор об`єднує у собі риси двох стилів – необароко і класицизм. Такий вигляд він отримав після реконструкції у 1878 році. Хрестовоздвиженський собор став справжнім духовним домом і серцем міста для місцевих жителів.

Перше, що кидається в око при огляді собору – його висота, переважання світлих тонів в оформленні, монументальність. Разом з тим, будівля собору представляється легкою і витонченою по відношенню до інших будов цього часу.

Триярусні куполи з курантами, сходи з червоного мармуру і портик з колонами роблять його просто неповторним. Пройти повз такого шедевра архітектури не зможе жоден поціновувач високого мистецтва.




• не пропусти