Як стати кращим у своїй справі

605

Стати кращим у своїй справі – серйозна мета, яка вимагає серйозних дій. Якщо ви сповнені рішучості, то пропонуємо не відкладати зміни в довгий ящик!

Ще раз подумайте як слід. Можливо, вам це насправді нецікаво. Адже для того, щоб потрапити до списку кращих, вам потрібно кардинально змінити свою розмірене життя і, можливо, навіть переглянути фундаментальні цінності.

Ця стаття – докладний алгоритм, завдяки якому ви зможете виконати найпотаємнішу мрію. Вона складається з двох частин.

Мета перша – покрити базові потреби

1. Починайте як непрофесіонал

Кензі і Харріс нещодавно одружилися. Вони закінчили університет і працювали консультантами в магазині техніки. У вільний час молодята записували кавер-версії відомих пісень і публікували їх на YouTube і в Vine.

Їм вдалося зібрати достатню суму, щоб звільнитися з магазину і працювати над своєю музикою. Вони робили нові публікації щодня. Кілька місяців поспіль їх роботу майже ніхто не помічав. Підписників було небагато – всього тисяча осіб.

Але все змінилося, коли вони опублікували цей ролик.

Він миттєво став вірусним, і вже на наступний день музикантам подзвонили агенти і запропонували контракт. Тепер вони можуть покривати свої основні потреби – оплачувати рахунки і найпростішу їжу – і продовжують працювати над своєю музичною кар’єрою.

Кензі і Харріс починали як любителі. У них був талант. Але, що більш важливо, вони прагнули створювати найкраще щодня. Кількість завжди переростає в якість.

Без професійної освіти мало хто здатний почати свою справу. Люди зазвичай намагаються робити тільки те, що вміють, а потім переробляють все це знову і знову. Такі люди ще дуже люблять називати це перфекционизмом. Насправді вони бояться, що інші погано про них подумають.

Якщо занадто довго роздумувати, з місця не зрушите.

2. Отримайте освіту

Сприймайте свої мрії всерйоз. Більшість людей так не роблять. А ви почніть.Займіться власним освітою.

Тренінги та освітні курси не є запорукою успіху. Але вони обов’язково стануть його частиною, адже допоможуть розвинути навички та відкрити в собі таланти.

Завершивши один курс навчання, починайте відразу ж шукати наступний. Постійно навчайтеся. І ви точно будете знати, що готові перейти на новий рівень, коли притягатимете викладачів, які допоможуть вам досягти висот.

3. Припиніть слідувати правилам, за якими живуть всі інші

Запам’ятайте: якщо щось популярно, значить, вам це не потрібно. Більшість людей дуже посередні в тому, що вони роблять, і тому є причина. Вони використовують загальновідомі способи досягнення мети, а це повільно і малоефективно.

Коли всі йдуть на північ, розвертайтеся і біжіть на південь. І навпаки.Вам потрібно йти від тієї мети, до якої так прагнуть всі інші. Інакше від натовпу ніяк не відокремитеся.

Якщо ваші ідеї не здаються вам і оточуючим злегка (або не злегка) божевільними, ви, швидше за все, вибрали безпечний шлях. Але, щоб світ грав за вашими правилами, потрібно самим їх створити. Не звертайте уваги на злостивців, негласні домовленості та закони. Слухайте тільки своє серце і внутрішній голос, довіряйте інтуїції. Коли ви чесні з самим собою, світ відповідає взаємністю і ви притягує тільки краще.

4. Будьте терплячі

Щоб пережити все вищеописане, запасіться терпінням. Це фундаментальна риса, без якої не стати тим, ким ви мрієте бути.

Кожен вміє бігати. Майже ніхто не може робити це щоранку протягом 10 років.Терпіння вам необхідно, адже життя і є довгий марафон, щодня перевіряє нас на міцність.

Якщо ви чесно виконали всі зазначені пункти і намагалися з усіх сил, незабаром помітите дещо дивне. Життя почне змінюватися. Ви захочете проводити менше часу з друзями, зате з задоволенням будете виконувати складні завдання, брати на себе ризики, знайдете ментора, підете на освітні курси… і все одно будете відчувати себе трохи нерозумно. Але будьте терплячі: слідом за всім цим прийде і те, до чого ви так прагнули. Ви нарешті досягнете самоокупності.

Мета друга – робити свою справу краще за всіх на світі

Ви можете потрапити в список кращих, якщо будете уважно і досконально повторювати те, що роблять професіонали і генії. Однак стати кращим в світі ви зможете, тільки якщо залишите всі сумніви позаду. Вам потрібно ходити по краю і не зірватися вниз, використовуючи всі отримані знання і руйнуючи існуючі підвалини.

1. Оптимізуйте своє життя

Змініть своє життя так, щоб кожна хвилина була витрачена з користю. Тепер кожен ваш крок має величезне значення. Ви або наблизитися до мети, або даремно витратите час. Що потрібно оптимізувати?

  1. Раціон.
  2. Захоплення.
  3. Час, проведений з друзями.
  4. Ранкову і вечірню рутину.

Більшість людей йдуть на поводу у своїх звичок. Вони прокидаються, відкривають соціальні мережі, перевіряють пошту. Можливо, навіть читають хорошу книгу. Але це все не має ніякого сенсу, оскільки ніяк не служить великій меті.

Вам потрібно максимально використовувати підсвідомість. Коли ви зустрічаєтеся з друзями, приймаєте ванну або спите, ваша підсвідомість активно працює над головними завданнями. Навіть коли ви відпочиваєте, вона все ще намагається вирішити проблеми.

Перше, що потрібно зробити після пробудження, – це дати підсвідомості висловитися. Запишіть нові ідеї в щоденник, зробіть замітку на робочому столі. Приступайте до роботи над проектом відразу після того, як встанете з ліжка. Примусьте вашу підсвідомість повідомити вам все, що вона придумала.

Але важливо не тільки думати і міркувати. Вам необхідно піклуватися про своє тіло, бути здоровим. Свобода від фізичного болю є критично необхідною для хорошої роботи.

Коли у вас є невирішені проблеми, виникають і фізичні хвороби. Коли ви очищаєте себе від подібних проблем, то дозволяєте своєму тілу зцілитися. Якщо ваш організм здоровий, простіше надихнутися і почати працювати.

2. Дозволяйте собі відпочити

Для досягнення максимального результату потрібно зробити наступне: коли працюєте – викладайтеся на всі 100%; коли не працюєте – на всі 100% відпочивайте. Це дозволить домагатися більшого від себе, а також дасть час на повноцінний відпочинок.

Робота з високою інтенсивністю подібна функціонуванню м’язів. Якщо ви не будете брати перерву між підходами, то сили, витривалості і прогресу не видно. Але пам’ятайте, що не будь-який вид відпочинку корисний. Ось хороші заняття для вашого перерви:

  • зробіть запис в щоденнику;
  • послухайте музику;
  • проведіть час з сім’єю;
  • приготуйте і з’їжте смачний обід;
  • допоможіть іншому.

Це просто, допомагає відволіктися від роботи і наповнене сенсом.

3. Виробіть ритуал, який створює робочий настрій

Вам потрібно знайти заняття, яке не займає багато часу і дозволяє відкинути всі погані думки, налаштуватися на робочий лад. Цей ритуал повинен тривати не більше години, знижувати рівень стресу і підвищувати настрій. Якщо ви будете виконувати його щодня, відбудеться невелике диво: одна тільки думка про ці ритуали налаштує на роботу.

Сенс такого ритуалу полягає в тому, щоб зняти блок (стан, в якому ви дивитеся на роботу і ніяк не можете почати її робити), страх, невпевненість. Такі емоції тільки знижують продуктивність.

4. Бійтеся і страждайте

Коли ми говоримо, що страх і невпевненість заважають вам працювати, ми маємо на увазі тільки той момент, коли ви приступаєте до виконання завдання. А в решту часу ці емоції дуже навіть хороші.

Ідея безстрашності не тільки дурна, але і нікому не потрібна. Вам потрібно боятися. Вам потрібно переживати і страждати. Ці почуття потрібно відчувати і приглушати, тренуючи і загартовуючи свою емоційність.

Психологічна стійкість, мабуть, найбільш важлива риса висококласного професіонала, і її потрібно постійно розвивати. Я завжди шукаю способи тренувати свою психологічну стійкість, моя інтуїція підказує, що мені не потрібно шукати спокою і уникати дискомфорту. Я відчуваю, що необхідно постійно шукати нові виклики, замість того щоб уникати їх.

Джошуа Вайцкін (Joshua Waitzkin), американський шахіст

Якщо вам страшно, ви відчуваєте себе незручно і погано, значить, ви на правильному шляху. Ви ростете як професіонал. Тепер це ваша зона комфорту, і іншої не буде. Це та точка, в якій зупиняється абсолютна більшість висококласних професіоналів. Але нам же потрібно забратися ще вище, так?

5. Робіть свою справу з любов’ю

Все, про що ми говорили вище, розвиває лише одну людину – вас. Однак важливо не тільки брати, але й віддавати, цікавитися потребами інших людей, любити їх і намагатися їм допомогти. Тільки так ви зможете надати роботі сенс.

Існує чотири стадії мотивації:

  1. Страх. Ви працюєте, щоб уникнути покарання або негативних наслідків.
  2. Нагорода. Ви працюєте, щоб отримати те, що хочете. Підвищення, нагороду, гроші.
  3. Борг. Ви робите те, у що вірите самі. Ви б робили це і без винагороди. Ви не боїтеся покарання. Це хороший тип мотивації, але в ньому замало пристрасті.
  4. Любов. Ви робите те, що робите, незалежно від своїх потреб. Ви просто хочете подарувати радість і щастя максимальній кількості людей. Ваша любов до роботи ірраціональна і змушує вас робити те, що інші вважали б божевіллям. Це найкраща мотивація, яка приведе вас до вершини. Без любові не буде нічого.

висновки

Ви можете швидко досягти першої мети: ви робите те, що любите, і отримуєте за це гроші, яких достатньо для оплати рахунків і їжі. Якщо ви хочете просунутися далі, вам доведеться впорядкувати все життя, змінити щоденний розклад і підхід до роботи як такої. Незважаючи на неймовірну нагороду, яку обіцяє такий шлях, пройти його складно, і 99% людей не можуть цього зробити.А ви змогли б?



• не пропусти