Книжкові новинки, на які варто звернути увагу цієї зими

1045

Початок нового року завжди додає енергії на нові починання. Здобути нові навички, покращити своє буденне життя, дізнатися щось нове про світ, розвинути себе та свою уяву. Усе це допоможуть втілити в життя книжкові новинки з нашої добірки. Усі вони з’явилися на світ протягом останніх двох років. Також, усі написані чи перекладені українською мовою.

Щоби здобути нові знання чи вміння, щоби дати розігратися своїй фантазії чи просто відпочити, читаючи цікаві історії — у цій добірці ви знайдете книжку на будь-який випадок. Якщо ще не чули про якусь із цих новинок, то зимові вечори створені якраз для них.

1. Джейн Б. Бурка., Ленора М. Юен, «Прокрастинація. Чому ви вдаєтеся до неї й що можна зробити із цим уже сьогодні», 2018

Звідки з’являється це бажання — відкладати справи, які потрібно зробити, на потім? Річ у тому, що наш мозок відчуває негатив, через те, що людині не хочеться докладати зусиль. Тож, він захищається — і відволікається на щось інше. Гортати стрічку новин, переглядати соціальні мережі, повільно заварювати каву, аби тільки відтягнути роботу. І це не просто вроджена властивість, з якою вам доводиться жити. Це риса, яку можна викорінити силою звички.

Адже робота нікуди не зникає, якщо її ігнорувати. Автори цієї книги, відомі психологи, розповідають про цю властивість мозку та про те, як із нею можна боротися.

Ця книжка — порадник, з корисними рекомендаціями щодо того, як ефективно братися за справу, долаючи це бажання відкласти все на потім. Вона допоможе не відволікатися та працювати ефективніше, щоби потім — мати час на якісний відпочинок. Досить корисні навички, особливо на початку нового року, коли є натхнення вдосконалювати себе.

2. Емі Морін «13 звичок, яких позбулися сильні люди», 2019

Авторка книжки описує 13 різних людських слабкостей, аналізує їх, та підштовхує читачів позбутися цих рис. Життєствердні заповіді авторка надсилає із впевненістю, що позбувшись цих 13 слабкостей — кожен може перетворитися в сильну духом, успішну та щасливу людину.

Роздуми жінки не взялися нізвідки, вона всі ці знання отримала через життєвий досвід: втрату матері та чоловіка, боротьбу з депресією та важкий час до становлення себе, як сильної особистості.

3. Девід Браун «Толкін. Як невідомий оксфордський професор написав «Гобіта» і став найулюбленішим автором століття», 2019

Про твори Толкіна, мабуть, не перестануть говорити ніколи. Скільки б новинок не з’являлося, світ Гобітів буде так само жити в серцях фанатів автора. Ось уже йдуть фільмування нового серіалу за трилогією «Володар Перснів», а у світ вийшов новенький фільм Толкін, про його життя та творчість. Адже про нього є що розповісти! Цим і займається Девід Браун, який викладає в університеті курс на цю тему. Свої знання автор виклав у цій книжці, яку неодмінно варто прочитати всім фанатам легендарного світу Толкіна.

4. Юрій Винничук «Лицарі пера й чарки», 2019

Не хочеться читати біографічні книжки чи про саморозвиток? Хочете знайти історії, які розважать та допоможуть відволіктися? Тоді можете обрати книжку Юрія Винничука, чиї краєзнавчі дослідження знайомлять нас із культурою та історією алкогольних напоїв.
Автор розповідає захопливі історії з усього світу, а, особливо, з Української культури. Інформація подана так легко, що ви й не помітите, як прочитаєте книжку за кілька вечорів.

5. Кевін Митник «Мистецтво залишатися непоміченим. Хто ще читає ваші імейли?», 2019

Століттями намагалися зрозуміти, як навчитися сприймати реальність, аналізувати суспільство та свою роль у ньому. Тепер — треба вчитися правильно жити та взаємодіяти в інтернеті. Адже жодна наша дія в мережі не залишається непоміченою. Приватність, особливо в соціальних мережах, явище відносне. Тож, автор книжки вчить читачів, як можна залишатися непоміченим в інтернеті, для власної ж безпеки. Він розповідає, які злочинці та шахраї полюють на людей в інтернеті, чим вони можуть зашкодити та яку інформацію про вас для цього використовують. І, звісно, як зберегти приватність та безпеку в цьому новому світі.

6. Макс Кідрук «Доки світло не згасне назавжди», 2019

Цього автора вже називають українським Стівеном Кінгом. Адже його нові книжки так само швидко з’являються на полицях книгарень. Проте, як і закордонний автор: Кідрук не нехтує якістю, що допомогло йому заручитися підтримкою власної аудиторії.

Якщо ви також захоплюєтеся його творчістю, то вибір цієї зими точно має зупинитися на його новій книжці. А, якщо ще не знайомі з автором — то новинка буде чудовою причиною прочитати щось для себе нове. А, саме, гостросюжетний трилер, який здатний захопити увагу й розпалити уяву читачів.

7. Елізабет Ґілберт «Місто дівчат», 2019

Знайомтеся, це авторка знаменитого роману «Їсти, молитися, кохати», за мотивами якого знятий однойменний відомий фільм. І вона не стала героєм однієї історії. Світ почув про неї знову, адже нову книжку хвалять практично всі критики. За її майстерність, актуальність та глибину. Тож, кому припала до душі книжка (або фільм) «Їсти, молитися, кохати» — ця історія може сподобатися, навіть, ще більше.

8. Стів Скотт «Сила продуктивності. Як подолати прокрастинацію», 2019

Наостанок, ще одна книжка про цю актуальну тему сьогодення — прокрастинацію. Адже це річ, яку ми можемо не помічати чи вважати звичним явищем. Проте, вона здатна значно зашкодити вашому розвитку та успіху.

Автор розповідає про низку реальних та ефективних технік, які допоможуть повернути працездатність і позбутися звички витрачати час дарма. Ви навчитеся аналізувати свої дії та свою продуктивність, встигати більше та правильно планувати свій графік. Також, знаходити час на відпочинок, адже, після того, як навчитеся застосовувати ці техніки — будете встигати значно більше.

Зберігайте собі цю добірку на майбутнє. Коли захочете почитати щось цікаве — неодмінно знайдете в ній щось під настрій.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти