15 звичайних речей у Південній Кореї, які викликають здивування в цілому світі

567339

Південна Корея – країна контрастів, в якій гармонійно поєднуються сучасні технології і відданість багатовіковим азіатським традиціям. І чи варто говорити, що кожна подорож в цю дивовижну державу відкриває усе нові завіси і таємниці, яких виявляється є незліченна кількість.

Ми вибрали для Вас найнесподіваніші відкриття про Південну Корею, які викличуть у Вас здивування як мінімум.

1. Допомога від держави вагітним жінкам

Усі вагітні жінки у Південній Кореї отримують від уряду кредитну картку. На картці є кошти – $ 500. Їх можна витратити тільки на відвідування лікарів і необхідні ліки для майбутньої мами. У тому числі жінка може отримати соціальний брелок для комфортного проїзду в громадському транспорті. У метро місця для вагітних позначені рожевим кольором, а брелок активує цей значок, натякаючи оточенню, що у вагоні жінка в цікавому положенні. Це допомога для скромниць, а також тих, хто знаходиться на ранніх термінах. Також у них є спеціальні місця для паркування машин вагітних жінок.

2. Майже на кожній зупинці є табло з інформацією про актуальне пересування автобуса

Тут усі автобуси нові та обладнані кондиціонерами. А у водіїв є своя уніформа з білими рукавичками і сонцезахисними окулярами. Автобуси ходять практично цілодобово. При цьому вартість поїздки на таксі буде такою ж, але за умови що ви поїдете компанією з 3-4 осіб.

3. У супермаркетах можна їсти продукти безкоштовно

У більшості місцевих супермаркетів їжа для дегустації знаходиться в необмеженому доступі. Ніхто не контролює, скільки покупець спробував продуктів, перш ніж щось купив… або і не купив.

4. Корейці люблять дарувати і приймати практичні подарунки

Традиційний подарунок гостей власникам будинку на новосілля – упаковка рулонів туалетного паперу. Корейці вірять, що довжина рулону натякає на тривалість життя. Взагалі корейці дуже люблять практичні подарунки, а особливо ті, які можна з’їсти. Так, наприклад, керівництво однієї південнокорейської компанії подарувало своїм підлеглим продуктові набори. Це спеціальні набори, які в різних комбінаціях продаються перед великими святами.

5. На корейський Новий рік телеведучі одягають національний одяг

6. Кожен дитячий садочок має свою уніформу певного кольору, щоб під час прогулянки по місту не загубити своїх вихованців у натовпі

7. Церкви дарують прихожанам невеличкі, але приємні подарунки

Декілька разів у квартал великі церкви організовують для своїх прихожан безкоштовні поїздки до стоматолога або перукаря. На південнокорейських вулицях дуже багато представників різної віри, які активно закликають людей. Найпопулярніший спосіб – безкоштовна роздача вологих серветок з адресою церкви. До речі, саме в Південній Кореї знаходиться найбільш відвідувана церква у світі з чисельністю прихожан більше 1 млн людей в рік.

8. Старшокласники навчаються тут до опівночі

Корейські діти дуже багато вчаться. Учні початкових класів на навчанні з 9:00 до 18:00, середня школа повертається додому до 22:00, а старші класи можуть засиджуватись за уроками і до першої годині ночі. Спеціально для таких випадків шкільні бібліотеки працюють цілодобово. Проте через посилене зубріння діти не стають геніями, а навпаки. Більшість з них втрачає цікавість до захоплень і хобі, оскільки у них просто не залишається часу на особисте життя. Вони вчаться, сплять на ходу і проводять час в соціальних мережах.

9. У Південній Кореї майже усі закохані носять парний одяг

Кожна закохана пара обов’язково дасть знати близьким, що вони разом. Вони це зроблять за допомогою однакового одягу. У місцевих магазинах дуже багато парного одягу і взуття для молодих людей, які люблять одне одного.

10. Краща вдячність вчителеві – чашка кави або солодощі

Великі подарунки вчителям і будь-яким державним службовцям вважаються хабарем. Батьки і діти, які хочуть висловити вчителям вдячність, як правило, дарують їм якісь солодощі або чашечку кави.

11. Тематичні вагони метро

У метро Південної Кореї дуже багато тематичних вагонів, присвячених різним мультиплікаційним героям. Станції оголошуються голосами цих героїв, а їхні фігури розсаджені по місцях.

12. Південна Корея – відособлена країна, якій не відомі звичаї західного світу

Якщо Ви запитаєте у корейця назву найпопулярнішого виконавця у світі, то він навряд чи дасть Вам відповідь. Корейці практично нічого не знають про інші країни. Зовсім. Вони не дивляться західні фільми, не слухають західну музику, не знають звичаїв Заходу, в школах немає такого предмета, як географія. Будь-який іноземець для них – американець. Проте вони із задоволенням і фанатизмом розкажуть Вам усе про представників своєї поп-індустрії. Найбільш відомий музичний колектив у південнокорейської молоді – бойз-бенд BTS.

13. У Південній Кореї не їдять собак

Майже усе молоде покоління ніколи не куштувало м’яса собак. Проте в Південній Кореї досі можна спробувати таку страву, але коштувати схожий гастрономічний експеримент буде неймовірно дорогим. Сучасна традиційна корейська кухня є дуже здоровою. Як правило, це м’ясо на грилі без використання олії, багато овочів і зелені ну і, звичайно ж, рис. Дуже багато рису. Але більше, ніж рис корейці люблять каву.

14. Відсутність смітників і багато громадських туалетів

Тут немає смітників, оскільки корейці – дуже охайний народ. А на кожній станції метро, в кожному парку і громадській будівлі є туалети. Дуже чисті, з окремими кабінками для інвалідів. У жіночих туалетах є спеціальні місця для зміни підгузників немовлятам.

15. Трудоголізму корейців немає меж

Від недавнього часу уряд Південної Кореї оголосив війну трудоголізму, що охопив країну. Тепер комп’ютери офісних співробітників, які люблять працювати понад норму, автоматично вимикатимуться у п’ятницю ввечері. Все для того, щоб люди могли жити нормальним життям. Нововведення торкнеться усіх, але в особливих випадках можуть бути зроблені виключення. Проте не всі корейці оцінили нововведення. 67 % держслужбовців вже попросили не застосовувати до них програму примусового вимкнення оргтехніки.



• не пропусти