Названа попередня дата запуску першої комерційної місії з виходом у відкритий космос

    32

    Місія Polaris Dawn, запуск якої фінансує американський мільярдер та льотчик Джаред Айзекман, вирушить у космос не раніше 31 липня. Таке повідомлення з’явилося в офіційному обліковому записі місії в соціальній мережі Х.

    Для Polaris Dawn компанія Ілона Маска надасть корабель Crew Dragon, ракету Falcon 9 та скафандри для астронавтів. Екіпаж місії, яку очолить особисто Айзекман, планує провести перший в історії комерційної експедиції вихід у відкритий космос, а також поставити низку наукових експериментів.

    Crew Dragon з чотирма людьми на борту має вийти на орбіту з апогеєм 1400 кілометрів і тим самим побити рекорд, встановлений у 1966 році місією Gemini 11, що досягла висоти 1372 кілометрів.

    Крім того, Айзекман і співробітниця SpaceX Сара Джилліс повинні покинути межі корабля Crew Dragon після розгерметизації капсули, випробувати нові скафандри від SpaceX, а потім повернутися назад.

    Polaris Dawn стане першою із трьох місій програми Polaris. Крім Айзекмана, який уже літав у космос під час місії Inspiration4 у вересні 2021 року, беруть участь відставний підполковник ВПС США Скотт «Кідд» Потіт (пілот), а також інженери SpaceX Сара Джілліс та Анна Менон.