Верховна Рада пропонує карати командирів за загибель бійців

    211

    У Верховній Раді України тривають гарячі обговорення щодо покарання командирів військових частин за великі втрати серед особового складу. Ініціатива набула широкого резонансу і вже викликає серйозні дискусії.

    Про це в інтерв’ю “Укрінформу” розповів народний депутат Руслан Горбенко. Він підкреслив, що питання відповідальності командирів часто обговорюється разом із депутаткою Мар’яною Безуглою та головою фракції Давидом Арахамією. На його думку, нинішнє законодавство потребує змін, які дозволять притягувати до відповідальності командирів, чиї накази призводять до загибелі бійців, розкрадання майна бригади або інших порушень.

    Горбенко наголосив, що без належного покарання командирів військовослужбовці не матимуть достатньої мотивації виконувати свої обов’язки. Він зазначив, що для перемоги у війні необхідно ретельно підходити до підбору командувачів бригад та батальйонів, а також підвищувати рівень їхньої підготовки. За його словами, в армії бракує досвідчених командирів, які дійсно піклуються про боєздатність своїх підрозділів.

    Однією з найбільш шокуючих для суспільства подій стала трагедія у листопаді минулого року. У 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді на Запорізькому напрямку ворог завдав ракетного удару по скупченню особового складу, який начебто вишикували для нагородження. Військове керівництво поки лише обіцяє розслідувати усі обставини та покарати винних.

    Військовий експерт Ігор Романенко застерігає, що оцінка діяльності командира під час війни завжди буде суб’єктивною з боку цивільних. Він підкреслює, що без повної картини усіх обставин події неможливо давати однозначну оцінку діям командирів.



    • інші новини