Роксолана, Клеопатра, Нефертіті та інші: дизайнер показала який вигляд мали б відомі особистості, якби жили у наш час

428503

Уявлення про зовнішність людей, які жили багато років тому, ми звикли складати, дивлячись на їх портрети. Графічний дизайнер Бекка Саладін (www.instagram.com/royalty_now_/) вирішила об’єднати свою професію з хобі та показати, як виглядали б знамениті особистості минулого, якщо б жили у наш час. Для цього вона змішує історію з сучасним стилем. За її словами, на одну фотографію вона витрачає понад 5 годин, бо дуже важко зробити портрет дійсно живим та реалістичним.

Нефертіті

Головна дружина давньоєгипетського фараона XVIII династії Нового царства Ехнатона. Період правління Ехнатона та Нефертіті відомий, як “амарнський період”. Він ознаменувався релігійною реформою: головним богом Єгипту був проголошений один бог – Атон.

Єлизавета І

Єлизавета І, Добра королева Бесс, Королева-діва – королева Англії та Ірландії з 17 листопада 1558 року, остання з династії Тюдорів. Вона була донькою короля Англії Генріха VIII Тюдора у шлюбі з Анною Болейн. З її ім’ям пов’язана перемога Англії над “Непереможною Армадою”, збільшення влади англіканської церкви та розквіт культури й науки.

Кір ІІ Великий

Кір ІІ Великий – персидський цар з династії Ахеменідів, яка правила у 559-530 роках до н.е. Він був сином Камбиса І та, можливо, царівни Мандани. Кір ІІ заснував персидську державу Ахеменідів. За 30 років правління він зміг завоювати велику кількість територій та розширити своє царство. Його пам’ятають і сьогодні, бо він прославився своїм поважним ставлення до традицій та релігії народів, які проживали на завойованих територіях. Так у той час ніхто з завойовників не робив.

Людвіг ван Бетховен

Відомий німецький композитор, піаніст, диригент, останній представник “віденської класичної школи” – це все про Людвіга ван Бетховена. Він – ключова фігура класичної музики в період між класицизмом та романтизмом, один з найвідоміших композиторів, чиї твори найчастіше виконуються. Нам у спадщину Бетховен залишив понад 240 музичних творів, хоч й у віці 48 років повністю втратив слух.

Арістотель

Арістотель – давньогрецький філософ, учень Платона. З 343 року до н.е. – вихователь Олександра Македонського. Праці Арістотеля охоплюють усі тодішні  наукові (філософські) знання. В них він підбив підсумки двохсотрічного розвитку філософії у древній Греції і дав свої рішення усім відкритим питанням філософії, які торкалися пізнання природи, суспільства, мислення.

Джордж Вашингтон

Джордж Вашингтон відомий не тільки, як перший всенародно обраний президент США, а й як головнокомандувач Континентальної армії, учасник війни за незалежність та засновник американського інституту президентства. Вашингтон став єдиним президентом США, який набрав 100 % голосів виборців. Після завершення двох строків президентських повноважень, йому пропонували балотуватися й на третій, але він відмовився, аби не порушувати Конституцію.

Клеопатра

Відома красуня стародавнього світу, красою якої захоплюються й дотепер, належала до династії Птоломеїв. Клеопатра стала останньою царицею цієї династії, історія якої тривала близько 275 років.

Як свідчать записи Плутарха, володарка не була видатною красунею, як це показано у багатьох фільмах. Вона, за його словами, зачаровувала своїми промовами, манерами та мелодійним голосом.

Ехнатон

Фараон Ехнатон вважається знаковою фігурою Древнього Єгипту. Він був справжнім революціонером в управлінні. Зміг провести релігійну реформу та замінив цілий пантеон богів лише одним богом – Атоном. За час правління не розв’язав жодної війни, а займався розвитком культури та мистецтва. Нефертіті, жінка про красу якої говорять й досі, була його дружиною.

Марія Антуанетта

Марія Антуанетта – королева Франції й Наварри, молодша дочка імператора Франца І та Марії Терезії. Вона стала дружиною короля Франції Людовика XVI у 1770 році. Марію Антуанетту називали Королевою рококо та Мадам Дефіцит. Під час Французької революції її вважали натхненницею контрреволюційних змов та інтервенцій. За це потім була страчена на гільйотині.

Єлизавета Баторій

Трансільванія славилася своїми загадковими правителями. Постать Влада Цепіша, графа Дракули, бентежить розуми наших сучасників. А Єлизавета Баторій, яка жила на 50 років пізніше, не чим йому не поступається. Історія досі не визначилась хто вона насправді – послідовниця чорної магії та окультизму чи жертва релігійних змовників. За різними даними Єлизавету Баторій звинувачували у страті від 30 до 650 дівчат заради отримання вічної молодості.

Генріх VIII

Король Генріх VIII був другим королем Англії з династії Тюдорів. Він відомий кількістю своїх шлюбів, через які повстав проти католицької церкви та розірвав стосунки з папством. Генріх VIII заснував власну церков – англіканську.

Леді Джейн Грей

Леді Джейн Грей відома в Англії як «Девятиденна королева». Про неї часто забувають, коли говорять про монархів Англії. Проте, те, що вона була першою королевою на престолі, варто уваги.

Катерина Медичі

Королева Франції, Катерина Медичі, правила країною під час кровопролитних битв між католиками та гугенотами. Головною метою Катерини було збереження престолу за правлячою династією Валуа, хоча їй це вдавалося важко. Відомою королева стала завдяки допомозі у розвитку культури. За її наказом був збудований замок Тюїльрі, Суассонський готель, одне з крил Лувру та інші шедеври. Балет також став новинкою, яку впровадила Катерина Медичі.

Сулейман І Пишний

Сулеймана І вважають найвеличнішим султаном часів Османської імперії. За його правління територія імперії значно розширилася, а з інтересами османів почали рахуватися володарі Європи. султана Сулеймана І боялися та високо поважали. Він прославився як великий завойовник, мудрий автор законів, засновник багатьох шкіл та ініціатор будівництва шедеврів архітектури.

Хюррем Султан (Роксолана)

Цією жінкою одночасно захоплювалися та ненавиділи. Хюррем Султан пощастило стати законною дружиною султана Сулеймана І Пишного та матір’ю наступника престолу, султана Селіма ІІ. Походження Хюррем Султан невідоме. У польській літературі її знають під ім’ям Олександра, а в українській – Анастасія. Ім’я Роксолана вигадав посол Священної Римської імперії у Стамбулі Ож’є Гіслен де Бусбек. Де Бусбек ґрунтувався на походженні султани із населених українцями земель, які тоді називали Роксоланією.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти