Бронювання від мобілізації в «Дії»: всі деталі бета-тестування

    331

    У четвер, 4 липня, стартувало бета-тестування процедури еБронювання на порталі «Дія». Ця новина набула широкого розголосу на конференції, присвяченій 20-річному ювілею асоціації IT Ukraine, де виступила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко. Про це повідомляє DOU.

    Голова Мінцифри Михайло Федоров раніше анонсував, що тестування сервісу електронного бронювання розпочнеться на початку липня. За його словами, спочатку процедура буде доступною для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.

    На початку червня уряд підтримав постанову щодо запровадження електронного бронювання від мобілізації на порталі «Дія». Якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник може через портал «Дія» подати списки працівників та засвідчити заяву електронним підписом.

    Після подання заяви, «Дія» автоматично перевіряє по реєстрах, чи справді людина офіційно працевлаштована, та чи є дані про неї в базі «Оберіг». Весь процес триватиме не більше години, що значно спрощує та прискорює процедуру бронювання.

    Бета-тестування триватиме кілька тижнів, після чого послуга стане доступною для всіх користувачів. Це нововведення має на меті спростити та автоматизувати процес бронювання.