Щонайменше 200 чоловіків щодня намагаються втекти з країни – “Слуга народу”

    15

    На Вінниччині прикордонники поранили чоловіка, який намагався втекти за  кордон|Вінниця.інфо

    Щонайменше 200 чоловіків призовного віку щодня намагаються залишити територію України. Про це повідомив Громадському радіо голова комітету ВР з питань економічного розвитку, “слуга народу” Дмитро Наталуха. Він зазначив, що відсутність інструментарію економічного бронювання має свій негативний вплив на ринок праці та загальний стан економіки.

    За словами Наталухи, економічне бронювання могло б допомогти стабілізувати ситуацію, але його відсутність лише посилює кризу. “Щоденно щонайменше 200 чоловіків призовного віку здійснюють спробу залишити країну. Це негативно впливає на реальний сектор економіки”, – наголошує він. Звільнення з робочих місць, щоб уникнути офіційного працевлаштування, стає дедалі поширенішою практикою, що також підриває економіку.

    Ситуація з нелегальними перетинами кордону також загострюється. Держприкордонслужба повідомляє про збільшення кількості спроб незаконно перетнути кордон групами. Це лише додає складнощів у боротьбі з деморалізацією населення та економічною кризою.

    Ці тривожні дані свідчать про необхідність впровадження ефективних заходів для збереження робочої сили в країні та стабілізації економічної ситуації. Тільки комплексний підхід зможе зупинити відтік чоловіків призовного віку та забезпечити нормальне функціонування ринку праці.

    Цікаво, як влада планує реагувати на цю кризу і які заходи будуть вжиті для підтримки економіки та збереження людського потенціалу країни. Час покаже, але зараз ситуація виглядає досить серйозною і вимагає негайного втручання.