Інженери представили робота, який полегшить життя астронавтам на Місяці

    18

    Уважно вивчивши фотографії та відеозаписи місячних місій інженери помітили, наскільки незручно астронавтам нахилятися, щоб підняти камені чи такі обрані речі через скафандр з важким рюкзаком, вагою понад 60 кілограмів, оснащеним системою життєзабезпечення.

    Тому кілька років тому команда інженерів запропонувала ідею системи Biobot, яка представляє робота на всюдихідному шасі, здатного супроводжувати астронавтів та перевозити допоміжне обладнання під час виходу на поверхню Місяця.

    Проєкт Biobot вже отримав грант програми інновацій у космічній сфері (NInovative Advanced Concepts) від NASA, а нещодавно інженери, які працювали над проєктом, успішно продемонстрували доказ функціональності свого концепту, розробивши робочий прототип системи.

    Кінцевою метою проєкту стане створення невеликого робота, який слідуватиме за астронавтом під час діяльності поза кораблем  та приєднуватиметься до скафандра людини за допомогою своєрідної «пуповини», по якій подаватиметься кисень із системи життєзабезпечення, встановленої на роботі, а не в рюкзаку астронавта.

    Biobot також зможе служити платформою для зберігання зібраних зразків чи інструментів, необхідних для виконання різних завдань.