В Україні можуть посилити штрафи за використання російської музики

    539

    Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підтримує посилення штрафів за використання забороненої російської музики. Про це інформує сайт Уповноваженого із захисту державної мови.

    «Збільшення розмірів штрафів за використання музичного продукту держави-агресора – це одна зі складових справжньої боротьби на мовному фронті», – йдеться в повідомленні.

    Тарас Кремінь зазначає, що «токсична кремлівська музика, ставши елементом ворожої пропаганди, вже не буде псувати український інформаційний простір. Слухати музику російських артистів, які схвалюють агресію проти України, роблять злочинні заяви, заперечують воєнні злочини – безвідповідально, аморально, підступно».

    Уповноважений підтримує посилення штрафів за використання забороненого російського музичного продукту.

    «Вірю, що і штраф у 51 гривню за прослуховування пісень тих, хто публічно підтримав російську агресію, відвідував окуповані території України, заперечує злочини кремлівських терористів, буде суттєво збільшений», – наголосив він.

    Нагадаємо, у разі ухвалення законопроєкту №9547 за використання забороненого музичного продукту (фонограм, відеограм, музичних кліпів, їх елементів) розмір штрафу сягатиме від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів. За повторне порушення загрожує 1000-1500 неоподатковуваних мінімумів.



    • інші новини