Закон про посилення мобілізації: в Міноборони пояснили, як оновити дані за 3 хвилини без черг і паперової рутини

    1140

    В Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації. Тепер усі військовозобов’язані мають 60 днів, щоб оновити свої дані. Міністерство оборони розповідає, як це зробити швидко і без проблем.

    Хто має оновити дані

    Новий закон про мобілізацію зобов’язує всіх військовозобов’язаних, призовників та резервістів віком від 18 до 60 років оновити свої військово-облікові дані.

    Що потрібно уточнити? Номер мобільного телефону, фактичну адресу проживання, електронну пошту (за наявності). Важливо зробити це до 16 липня.

    Як оновити дані

    Для цього не обов’язково йти в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Ви можете оновити інформацію через застосунок “Резерв+”, у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або ж у ТЦК.

    Що таке “Резерв+”

    “Резерв+” – це новий застосунок від Міністерства оборони, розроблений для військовозобов’язаних. Він доступний для завантаження на Android та iOS. Щоб зареєструватися у “Резерв+”, потрібно авторизуватися через систему BankID НБУ – обираєте свій банк і підтверджуєте авторизацію.

    Як оновити дані через “Резерв+”

    Міністерство оборони запевняє, що підтвердити свої дані можна всього за 3 хвилини. Якщо ваш номер телефону, адреса та email залишилися без змін, просто натискаєте “Так, це мій номер/адреса”. Якщо щось змінилося, їх можна легко оновити за допомогою смс-повідомлення або коду, який прийде на пошту.

    Покарання за невиконання вимог

    Адвокатка Марина Бекало пояснює, що за невиконання вимог закону про оновлення даних у ТЦК протягом 60 днів можливі покарання, навіть для тих, хто перебуває за кордоном. Юристка зазначає, що арешт банківських рахунків або майна можливий у разі невиконання цього обов’язку.

    Тож, не зволікайте, оновлюйте свої дані швидко і без зайвого клопоту, щоб уникнути проблем у майбутньому.



    • інші новини