Аномальна погода влітку: що приготувала природа для України

    2031

    Готуйтеся до непередбачуваних погодних “сюрпризів”! Синоптики прогнозують цікаве літо в Україні з теплими, але нестабільними днями. Тепло, грози, град і шквали — усе це чекає на нас найближчими місяцями, розповіла Віра Балабух – завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України в інтерв’ю 24 Каналу.

    Чого чекати влітку

    Згідно з прогнозами, літо буде теплим, але не спекотним. Середня температура очікується на 1-2 градуси вище норми. Найбільш мінлива погода очікується в липні, коли зливи, грози та град будуть супроводжувати нас майже щодня.

    Тепло та економія

    Цьогорічна зима та весна виявилися сприятливими для українців. Тепло прийшло раніше, що допомогло зекономити на опаленні та електроенергії. Синоптики сподіваються, що літо буде помірним, аби не перевантажити енергосистему країни.

    Атлантичні повітряні маси та літні зливи

    Впродовж літа в Україні домінуватимуть повітряні маси з Атлантики, які принесуть помірну вологу і тепло. Червень може бути на один-два градуси теплішим за норму, з особливою аномалією на заході та південному сході.

    У липні температури також можуть бути на два градуси вищими за норму, але саме тоді слід чекати найбільше злив, гроз та граду.

    Прогноз від meteoprog

    За даними сайту meteoprog, у червні по всій Україні спостерігатиметься тепла погода без екстремальних температур. Температури у Києві, Львові, Одесі та Чернігові в найтепліші дні сягатимуть +25…+28 градусів. Однак, можливий дефіцит опадів.

    Липень також обіцяє бути помірно теплим без значних опадів. Температура поступово зростатиме до +28…31 градусів.

    Спека у серпні

    Серпень буде найспекотнішим місяцем літа, особливо у першій половині. Температури в південних областях можуть перевищувати +30 градусів. Проте, з другої половини серпня температура почне поступово знижуватися.

    Отже, готуйте парасольки, сонцезахисні креми та прохолодні напої. Літо буде насиченим і непередбачуваним!



    • інші новини