Google попередила про видалення старих облікових записів Gmail, Photos та інших сервісів

    176

    Компанія Google пригрозила зіпсувати Різдво багатьом користувачам, розіславши електронною поштою попередження про видалення неактивних облікових записів з 1 грудня 2023 року.

    Це рішення вплине на облікові записи, які не були активними або в які не входили протягом двох років. У листах Google пояснює, що користувач отримає кілька електронних листів на адресу облікового запису Gmail, а також на вказані адреси для відновлення, перш ніж обліковий запис або будь-який контент видалять. Листи-нагадування будуть надсилатися протягом восьми місяців.

    Згодом до неактивного облікового запису Gmail не можна буде отримати доступ, використовувати його для створення нового облікового запису Google теж не вийде.

    Крім того, що адреса електронної пошти Gmail стане недоступною, також зникнуть повідомлення Gmail, події Google Calendar (Google Календаря), файли Drive (Диска), Docs (Документів) та інші файли Workspace, а також резервні копії Google Photos (Google Фото).

    Найпростіший спосіб підстрахуватися – це час від часу входити до свого облікового запису Google. Також підтримати статус активного облікового запису можна, відправляючи та перевіряючи електронну пошту, завантажуючи програми з Google Play, виконуючи пошук у Google (з авторизацією), переходити на YouTube, виконувати дії на Google Drive і так далі.

    Видаленню не підлягають облікові записи та відео на YouTube, облікові записи з подарунковими картками з грошима, що збереглися, а також облікові записи, від імені яких публікуються програми в магазині Google Play.



    • інші новини