У Міносвіти заявили про погіршення результатів навчання через війну

    210

    Через стресові умови, спричинені війною, повітряними тривогами, в Україні значно погіршилися результати навчання серед учнів. Про це Міністерство освіти і науки повідомило у Телеграмі.

    «За останні роки навчання у стресових умовах дуже постраждав освітній процес. Пандемія, війна, повітряні тривоги та блекаути – все це сильно вплинуло на навчання. Наразі ми маємо справу з освітніми втратами, що означає будь-які втрати знань, умінь, навичок та/або уповільнення чи переривання академічного прогресу через паузи в навчанні конкретного учня», – зазначають у відомстві.

    У Міносвіти повідомили, що у першому півріччі 2022/2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% – дистанційно, 51% – змішано.

    Водночас вчителі повідомляють про погіршення результатів навчання учнів. Так, про зниження успішності здобувачів освіти з української мови у селах вказують 57% педагогів, у містах – 44%, з іноземної мови – 52% та 47% відповідно, з математики – 45% та 40%, з інформатики – 37% та 25 %.

    «Ми бачимо, що поступово втрачаємо розумовий потенціал нашої молоді й необхідно шукати шляхи для виправлення цієї ситуації», – кажуть у міністерстві.

    Нагадаємо, станом на кінець липня укриття мали 95% закладів професійно-технічної освіти, 75% шкіл та 55% дитсадків.



    • інші новини