В Україні збудують сервісний центр з ремонту дронів

    49

    Міністерство оборони і турецька компанія BAYKAR MAKINA уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів. Про це повідомляє пресцентр Міноборони.

    Як зазначається, це зроблено у рамках угоди між Урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня 2023 року. Такий крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері.

    «Створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України і допоможе наблизити нашу перемогу», – зазначив державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

    Він також додав, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки.

    Нагадаємо, у вересні 2022 року компанія BAYKAR MAKINA представила проєкт заводу на території України площею понад 30 тис. кв. метрів. На підприємстві мало б працювати близько 300 осіб.



    • інші новини