У Китаї представили людиноподібного робота Fourier GR-1

    59

    Китайська компанія Fourier Intelligence представила новітню розробку і заявила, що планує зробити 100 своїх гуманоїдних роботів GR-1 до кінця 2023 року, обіцяючи, що вони зможуть переносити вантаж, майже рівний своїй масі тіла.

    Проєкт робота GR-1 бере свій початок у 2019 році. Розробники називають його універсальним роботом. Він може допомогти у догляді за хворими та фізіотерапії у відділеннях реабілітації. Фіолетові частини корпусу виконані у вигляді ручок, за які триматимуться хворі.

    При зростанні 165 см та масі 55 кг GR-1 матиме максимальну швидкість ходьби близько 5 км/год. Його суглоби, як у роботів Tesla, забезпечуватимуть 40 ступенів волі за допомогою електричних приводів, на відміну від гідравлічних систем робота Atlas від Boston Dynamics. Найпотужніший двигун буде здатний генерувати крутний момент до 300 Нм.

    Робот Atlas може похвалитися вантажопідйомністю 11 кг. Але Fourier Intelligence стверджує, що GR-1 зможе витримувати навантаження та переносити вантажі масою до 50 кг.

    «У міру просування вперед весь GR-1 може бути помічником з догляду, може бути помічником з терапії, може бути компаньйоном в будинку для людей похилого віку, які залишаються на самоті, — заявив генеральний директор і співзасновник компанії Зен Кох. — Сама система може забезпечувати самобалансування під час ходьби та виконувати різні завдання. Ми можемо запрограмувати його сидіти, стояти та стрибати. Ви можете запрограмувати руки так, щоб вони піднімали посуд та інструменти та виконували різні завдання».

    Вищезгадані 100 роботів будуть відправлені в основному до науково-дослідних лабораторій, де різні фахівці робототехніки випробувать 100 різних способів зробити цих ботів кращими, розумнішими і більш підходящими для того, щоб принести користь людям.



    • інші новини