Користувачі Facebook Messenger та Instagram під час відеозв’язку зможуть підміняти своє зображення аватаром

    120

    Meta повідомила, що користувачі Facebook Messenger і Instagram при використанні відеозв’язку зможуть підміняти своє зображення прив’язаним до профілю аватаром. Нова функція, мабуть, знаменує собою черговий крок до екосистеми метавсесвіту, що розгортається компанією.

    Судячи з демонстраційного ролика, який опублікував відповідальний за проєкт метавсесвіту віце-президент Meta Вішал Шах (Vishal Shah), система працює схожим чином з функцією Memoji при дзвінку Apple FaceTime. Аватари Meta повторюють міміку та артикуляцію користувачів, спрощуючи співрозмовнику віртуальне спілкування з тривимірною моделлю. Запропонована Meta функція працює з гумором – аватар людини можна замінити зображенням кішки, собаки, сови, лами або іншої тотемної тварини.

     

    Post by @vishalshahis
    View on Threads

     

    Ще одним нововведенням стали анімовані стікери на основі аватарів – їх можна буде використовувати в розділах Stories і Reels на Facebook і в Instagram, в коментарях на Facebook, а також в особистих чатах Facebook Messenger і Instagram.

    Крім того, в Meta повідомили, що аватари в її сімействі додатків та віртуальної реальності будуть уніфіковані за єдиним стандартом – вони стануть більш реалістичними, а користувачі матимуть можливість хвалитися віртуальними предметами гардеробу. Мабуть, компанія хоче підштовхнути продажі віртуального вбрання.



    • інші новини