Екстрені патчі для iOS, iPadOS та macOS зламали Safari – оновлення рекомендовано відкотити

    101

    Компанія Apple випустила вчора екстрені оновлення для своїх операційних систем iOS, iPadOS та macOS, що усувають уразливості у браузерному движку WebKit. Однак, схоже, компанія поспішила з релізом патчів, оскільки їх установка порушує роботу веб-браузера Safari.

    На майданчику MacRumors користувачі повідомляють, що після встановлення оновлень сайти Facebook  Instagram, WhatsApp, Zoom та інших популярних ресурсів видають попередження про те, що вони не підтримуються браузером Safari.

    Нагадаємо, що випущені оновлення для iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 та macOS Ventura 13.4.1 усували вразливість нульового дня CVE-2023-37450 у движку WebKit. За деякими даними вона вже використовується зловмисниками.

    Очікується, що Apple незабаром випустить виправлений пакет оновлень, а поки що власникам iPhone, iPad та Mac рекомендується відкотити встановлені раніше патчі.

    Тим, хто встановив оновлення на iPhone, рекомендується зайти в «Установки → Основні → Про цей пристрій», натиснути на версію iOS та видалити оновлення безпеки.



    • інші новини