Українська фірма із 3D друку запустила виробництво деталей для військового обладнання

    249

    До повномасштабної війни компанія 3D Way пропонувала практично увесь спектр послуг з виробництва пластикових деталей, але на початку 2022 року фірма почала виготовляти деталі військового обладнання. Про це повідомляє ZAXID.NET.

    За словами очільника компанії Петра Рожака, запит на їхні послуги настільки великий, що компанія розширяє штат і навіть планує відкрити філію у Польщі.

    «Як почалась війна, комерція зупинилась… І я на ентузіазмі перші два тижні друкував до порожнього складу. Це були снаряди для дронів, відповідно, там вид пластику, колір не мали значення. Ми використали все, що мали на складі», – згадує П.Рожак.

    Бізнесмен каже, що попит різко зріс настільки, що замовлення не встигали виконати своїми машинами. Згодом було налагоджено виробництво пістолетних рукояток, троміксів, лоадерів для перезарядки магазинів, стабілізаторів для снарядів тощо.

    Виробництво замовлень військовим спонсорують благодійники. Серед виконаних замовлень – ручки переносу вогню, пістолетні ручки до автомата, збільшені ручки для затвору, демпфери, рейки Пікатінні, навчальні снаряди, системи скиду і стабілізації снарядів, кріплення GPS датчиків, антен для дронів, деталі до БПЛА, адаптери для шоломів, дуги для навушників, перехідники, тактичні чохли для телефонів.

    Готові вироби фахівці випробовують у навчальних центрах.

    Як повідомлялось, в Україні розробили БПЛА «Сич», який може вести розвідку у глибоких тилах рашистів.



    • інші новини