Названі найпопулярніші паролі, від яких закликають відмовитись фахівці

    818

    Експерти у своєму новому звіті розповіли про найпопулярніші паролі та способи їхнього злому, а також поділилися порадами, пов’язаними з кібербезпекою. Про це повідомляє Dojo.

    П’ять способів злому паролів:

    Атака грубою силою

    Це метод, який використовує мільйони паролів на секунду, щоб спробувати отримати доступ до облікових записів.

    Атака за словником

    Атака за словником – це метод, при якому хакери використовують загальні слова та фрази для підбору паролів.

    Фішинг

    Інший метод злому паролів – фішинг. Зловмисник полює на жертву, намагаючись обманом змусити її надати конфіденційну інформацію – це може бути зроблено за допомогою шахрайського електронного листа, текстового повідомлення або телефонного дзвінка.

    Шкідливе ПЗ

    Атака шкідливого програмного забезпечення – це коли хакери створюють зловмисне програмне забезпечення, яке завантажується на комп’ютер без відома жертви, а потім використовується для крадіжки секретної інформації.

    Вгадування слабких паролів

    Ще один поширений метод полягає в тому, що хакери використовують метод проб та помилок для підбору слабких паролів на основі особистих даних, знайдених у соціальних мережах. Наприклад, ваш день народження або ім’я домашньої тварини.

    За словами експертів, під час створення пароля є низка помилок, яких потрібно уникати, щоб він був максимально безпечним. Наприклад, паролі “purple”, “letmein” або “202201” можна зламати менш ніж за секунду. У той же час для злому “wednesday1” потрібно понад 2000 секунд.

    Дослідження показало, що більше 1,5 мільйонів паролів складалися з 8 або менше символів. Експерти закликають вибрати пароль завдовжки щонайменше 8–12 символів. Один з основних недоліків – використання лише малих літер, оскільки це робить пароль вразливим.

    Через це не варто використовувати, наприклад, “password”. Якщо ви фанат цього слова, то краще вибрати «PaSsWoRd». Ще одним хорошим методом є поєднання слів із цифрами. Тобто, «P@SsW0rD _» – ще ефективніший варіант.

    Крім цього, експерти радять уникати використання одного і того ж пароля для кількох облікових записів, оскільки це підвищить ймовірність злому.



    • інші новини