У мобільних версіях Gmail з’явився ШІ-інструмент, який допоможе писати електронні листи

    149

    У рамках конференції Google I/O, що відбулася цього року, розробники розповіли про різні ШІ-інструменти, які в майбутньому стануть доступні користувачам сервісів компанії. Одним із таких інструментів є функція Help Me Write, яка побудована на базі нейромережі та вже деякий час доступна учасникам програми тестування Google у десктопній версії Gmail. Тепер стало відомо, що це нововведення з’явилося в мобільних версіях сервісу для Android і iOS.

    Інструмент Help Me Write може використовуватись для редагування вже написаного електронного листа. Наприклад, він може скоротити текст, якщо лист надто розтягнутий, зробити його формальнішим або навпаки, додати смайлів, щоб зробити послання невимушеним.

    Якщо ж у користувача немає часу на написання повноцінного листа, можна задати невелику підказку і на її основі ІІ-алгоритм згенерує розгорнуте послання. Після генерації повідомлення можна відредагувати вручну самостійно або задіяти згадані раніше опції.

    Джерело зазначає, що зараз інструмент Help Me Write краще справляється з редагуванням повідомлень, ніж з їх написанням. В даний час це нововведення можуть протестувати учасники програми тестування Google. Коли саме Help Me Write для мобільних версій Gmail може стати загальнодоступним, поки що невідомо.



    • інші новини